• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Indeh.hr

11.05.2020

07:19

POTPREDSEDNIK AMERIKE U SAMOIZOLACIJI? Majk Pens propušta sastanke nakon što je njegova potparolka zaražena virusom Covid 19!

Vesti

POTPREDSEDNIK AMERIKE U SAMOIZOLACIJI? Majk Pens propušta sastanke nakon što je njegova potparolka zaražena virusom Covid 19!

Podeli vest

Američki potpredsednik Majk Pens nalazi se u samoizolaciji, izvan Bele kuće, nakon što je potvrđeno da je njegova portparolka zaražena korona virusom, prenosi Blumberg pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Kako navodi, Pens nije prisustvovao sastanku u subotu sa predsednikom Donaldom Trampom i vojnim zvaničnicima.

Jedan od izvora navodi da je Pensov rezultat na korona virus u nedelju bio negativan.

Kako dodaje, Tramp i Pens redovno se testiraju na virus.

Bela kuća nije odgovorila na zahtev za komentar, prenosi Rojters.

Rojters je prethodno, poyivajući se na neimenovani izvor, javio da administracija američkog predsednika ne planira da razdvaja Donalda Trampa i potpredsednika Majka Pensa, iako raste zabrinutost zbog širenja korona virusa u Beloj kući.

 

 

Njujork tajms prvi je objavio, pozivajući se na navode dvojice visoko pozicioniranih zvaničnika iz administracije, da ne postoje planovi o razdvajanju Trampa i Pensa, uprkos tome što se strahuje da su obojica zaražena korona virusom.

U Beloj kući registrovana su dva slučaja korona virusa, što je podstaklo strahove da su zaraženi i predsednik i potpredsednik.

Dan nakon što je otkriveno da je Trampov lični batler pozitivan na korona virus, objavljeno je da je zaražena i Pensova portparolka i supruga Trampovog savetnika Stefana Milera, Kejti Miler.

Sa druge strane, Bela kuća je demantovala informaciju da je potpredsednik Majk Pens u samoizolaciji jer je njegovoj saradnici dijagnostifikova koronavirus.

Iz Pensovog kabineta stiglo je saopštenje da će potpredsednik u ponedjeljak ujutro kao i obično doći na posao jer su mu "nalazi testova svaki dan negativni".

- Potpredsednik Pens će i dalje slušati preporuke lekarskog tima Bele kuće i nije u izolaciji - rečeno je u saopštenju.

Pensova potparolka Kejt Miler je druga osoba u Beloj kući kojoj je u petak potvrđen covid-19, nakon pripadnika ratne mornarice u službi predsednika Donalda Trampa kojem je virus potvrđen dan ranije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija