• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2020

14:29

ZBOG OPASNOSTI OD KORONE PAPRENE KAZNE! Ko ne nosi masku u automobilu rizikuje da plati 730 eura!

Vesti

ZBOG OPASNOSTI OD KORONE PAPRENE KAZNE! Ko ne nosi masku u automobilu rizikuje da plati 730 eura!

Podeli vest

Ujedinjeni Arapski Emirati povećali su novčane kazne za one koji krše propise za suzbijanje virusa Covid-19, a od sutra će proširiti i vanredne mere, najavili su zvaničnici te zemlje posle manje od mesec dana otkako su delimično ublažili ograničenja

Prema pisanju lista Galf NJuz, uvećane kazne prekršioce korona-pravila kreću se od 50.000 dirhama (12.422 eura) za privredne subjekte do 500 dirhama (730 eura) za pojedince koji ne nose maske na radnom mestu, a zaposlenima koji ponove takav prekršaj preti i kazna zatvora do šest meseci.

Kako se navodi u tekstu, kazne u iznosu od 12.422 eura sleduju, na primer, teretanama i restoranima koji krše pravila o obaveznom zatvaranju ili ograničenom radnom vremenu, kao i ljudima koji ne poštuju kućnu samoizolaciju ili zdtravstveni karantin, prenosi CNBC.

Nastavnici koji i dalje budu držali privatne časove u kućnim uslovima moraće da plate kaznu od oko 7.500 eura, a globu u iznosu od 5.000 eura neće izbeći ni ljudi koji su angažovali privatne učitelje.

Osobe koje budu organizovale zabave i okupljanja čeka kazna od 10.000 dirhama (2.480 eura), ali će i svaki od njihovih gostiju morati da plati 5.000 dirhama (1.240 eura).

Ukoliko neko ne nosi masku u privatnom automobilu gde ima više tri putnika predviđena je kazna od 730 eura, a toliki iznos će morati da plate i pojedinci koji ne drže socijalnu distance ili firme koje u poslovnom prostoru imaju više od 30 odsto radne snage.

Policijski čas u UAE, koji je ranije skraćen za dva sata, od sutra će ponovo biti produzen na prvobitno vreme i trajaće od 20,00 časova do 6,00 sati ujutro svakog dana.

Vlasti su navele da su takvu odluku donele zbog porasta infekcija, do čega je dovelo neodgovorno ponašanje pojedinaca, prenela je državna novinska agencija VAM.

Korona virusom je u UAE do sada zaraženo 24.190 osoba, a preminulo je 224 ljudi, prema podacima Univerziteta DŽons Hopkins.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija