• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

31.05.2020

09:55

TRAMP: PRAVIMO "NAJMOĆNIJE ORUŽJE" U ISTORIJI, USKORO SE ISKRCAVAMO NA MARS! Hoće li ga Rusija i Rogozin opet ismejati...

Vesti

TRAMP: PRAVIMO "NAJMOĆNIJE ORUŽJE" U ISTORIJI, USKORO SE ISKRCAVAMO NA MARS! Hoće li ga Rusija i Rogozin opet ismejati...

Podeli vest

Amerika će uskoro posedovati "najmoćnije oružje" u istoriji, saopštio je američki predsednik Donald Tramp nakon lansiranja svemirskog broda "Kru dragon" Ilona Maska

- Uskoro ćemo se iskrcati na Mars i imaćemo najmoćnije oružje, koje se ikada moglo zamisliti - izjavio je Tramp.

Prema rečima američkog lidera, on se već upoznao sa najnovnijim naoružanjem koje se pravi i "ne može da poveruje". Međutim, Tramp nije želeo da govori o detaljima.

Ranije je Tramp čestitao Ilonu Masku na uspešnom lansiranju svemirske letelice, istakavši da je taj događaj „trijumfalni povratak ka zvezdama". Letelica kompanije Ilona Maska poletela je kako bi prebacila NASA astronaute na međunarodnu svemirsku stanicu. 

Drugi pokušaj poletanja bio je uspešan, pošto je prvi 27. maja otkazan zbog lošeg vremena.

Sredinom maja Tramp je saopštio da Amerika počinje da pravi „super-raketu", koja će biti 17 puta brža od svih sredstava kojima raspolažu i Rusija i Kina.

Podsetimo, pre 10 dana šef ruske kosmičke agencije, Dmitrij Rogozin, ispalio je saopštenje u tviter stilu kao odgovor na hvalisanje Donalda Trampa o super-snažnoj raketi za koju tvrdi da ostavlja ruske ili kineske analoge daleko iza.

JOANIKIJE ŽESTOKO ODGOVORIO MILOGORCIMA: Ne mogu da oprostim, prebijanje omladine i ubacivanje provokatora, to me više boli od mog pritvaranja!

Dok je u petak pokazivao zastavu Kosmičkih snaga u Ovalnoj kancelariji, američki predsednik Donald Tramp je izneo nekoliko primedbi.

- Nemamo izbora. Moramo to uraditi, s protivnicima koje imamo tamo ... Ja to zovem super-raketom i čuo sam da je 17 puta brža od onoga što oni imaju trenutno - pohavio se Tramp.

Američki predsednik nije dao ni jedan detalj o misterioznoj raketi, ali se može pretpostaviti da je govorio o projektilu koji može da putuje nekoliko puta brže od brzine zvuka.

- Čuli ste da Rusija ima raketu koja je pet puta brža, a Kinezi nešto malo još brže. Sada ćemo mi imati raketu koja je 17 puta brža - naglasio je Tramp.

(VIDEO/FOTO) GORI AMERIKA! Sukobi u Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu: ZAPALJENI AUTOMOBILI, GUMENI MECI, HAPŠENJA, POLICIJSKI ČAS!

Primiviši na znanje, šef Roskosmosa, Dmitrij Rogozin je sarkastično reagovao.

- Pa, ne možemo ništa učiniti protiv super-super rakete.
 
Moskva je već stavila u upotrebu svoj hiperzvučni projektil "Avangard". Montiran je na postojećoj balističkoj raketi i smatra se da je sposoban da dostigne brzinu od 27 mahova, čineći moderne proturaketne sisteme zastarelim zbog njegove prevelike brzine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

Ej moj jadni Donald...Jadni...A Rusi i Kinezi već imaju tehnologiju da svaku OTKRIVENU RAKETU, u vazduhu, "vrate" na mesto odakle je i lansirana... Sistem su nazvali... -"Bumerang"...!

zoki

pre 3 godine

A ja , kad skuvam pasulj Amerikanci nemaju nikakvu sansu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija