• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.06.2020

10:38

SVE LINIJE KOMUNIKACIJE PREKINUTE! Situacija između dve Koreje na granici USIJANJA!

Vesti

SVE LINIJE KOMUNIKACIJE PREKINUTE! Situacija između dve Koreje na granici USIJANJA!

Podeli vest

Severna Koreja nema više šta da razgovara sa vlastima Južne Koreje i Pjongjang "isključuje" sve linije komunikacije sa Seulom, saopštila je severnokorejska Centralna telegrafska agencija

U saopštenju agencije navodi se da su vlasti Južne Koreje dovele "međukorejske odnose do krajnje tačke".

- Došli smo do zaključka da nemamo više o čemu da razgovaramo za pregovaračkim stolom sa vlastima Južne Koreje, koje sa vremenom samo izazivaju razočaranje - navodi agencija.
Ovaj korak biće prvi na spisku odluka o potpunom gašenju svih mogućih sredstava komunikacije sa Južnom Korejom i prestanku drugih nepotrebnih dejstava, dodaje se u saopštenju.

Agencija navodi da će sve telefonske linije između Severne i Južne Koreje biti isključene u utorak od 12 časova po lokalnom vremenu (5 po srednjoevropskom).

- Naša strana će 9. juna 2020. u 12 sati u potpunosti prekinuti i isključiti komunikaciju između vlasti Severa i Juga Koreje, koja se održavala preko stalne međukorejske kancelarije za vezu, uključujući komunikacione veze između vojski Severa i Juga u oblasti Istočnog i Zapadnog mora, kao i hitnu liniju između zgrada Centralnog komiteta Radničke partije Koreje i Plave kuće (rezidencije predsednika Republike Koreje) - navodi se u saopštenju Agencije.

Napominje se da su 8. juna na sastanku za reviziju rada odeljenja za poslove Južne Koreje, zamenik predsednika Centralnog komiteta Radničke partije Koreje Kim Jong Čor i prva zamenica šefa odeljenja Centralnog komiteta Radničke partije Koreje Kim Jo Džong naglasili da „rad sa Jugom mora da se iz osnova pretvori u borbu protiv neprijatelja“.

 

 

- Oni su razgovarali o postepenim planovima za delovanje protiv neprijatelja kako bi izdajnici i prevaranti platili za svoje zločine, a zatim su kao prvi korak dali nalog za potpuni prekid svih linija veze između Severa i Juga - naglašava Agencija.

Pogoršanje odnosa Severa i Juga

Vlasti Severne Koreje su 5. juna objavile da nameravaju da razmotre zatvaranje međukorejske kancelarije za veze u Kesonu kao odgovor na slanje južnokorejskih propagandnih letaka na Sever.

Južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje je u odgovoru pozvalo lokalne javne organizacije da prestanu sa slanjem antisevernokorejski letaka u Severnu Koreju i obećalo da će takve mere zakonski zabraniti. U petak je Ministarstvo saopštilo da su u to vreme linije veze između dve Koreje radile normalno.

Međukorejska kancelarija za veze otvorena je u septembru 2018. godine u pograničnom Kesonu, koji se nalazi na teritoriji Severne Koreje. Njen rad usmerene je na održavanje stalnih kontakata između zemalja i razvoj međukorejske razmene. U početku su se predstavnici severa i juga dogovorili da se u Kesonu sastaju dva puta dnevno, ali nakon izbijanja pandemije virusa korona, lični sastanci zamenjeni su telefonskom komunikacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija