• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

28.06.2020

11:12

KONGRES SPREMA 3,8 MILIJARDI DOLARA ZA OBUZDAVANJE RUSUJE, A BELA KUĆA STALA NA STRANU MOSKVE! Ludilo u Americi, više se ne zna ko pije, a ko...!

Vesti

KONGRES SPREMA 3,8 MILIJARDI DOLARA ZA OBUZDAVANJE RUSUJE, A BELA KUĆA STALA NA STRANU MOSKVE! Ludilo u Americi, više se ne zna ko pije, a ko...!

Podeli vest

Nacrt američkog vojnog budžeta za narednu fiskalnu godinu mogao bi da sadrži i 3,8 milijardi dolara namenjenih programu Evropska inicijativa za obuzdavanje

Reč je o sumi koja će - ako dobije podršku većine u Kongresu SAD - biti utrošena na obuzdavanje Rusije u Evropi.        

Ta suma se pominje u dokumentu koji je pripremio Adam Smit, predsednik Odbora Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD za oružane snage.
        
Pomenute bezmalo 4 milijarde dolara treba da budu utrošene na razvijanje strateškog pomorskog transporta, na satelitske veze, podmornice i protivpodmorničku vojnu opremu.

        
Prema Smitu, budžet SAD treba da i nadalje zabranjuje finansiranje svega što bi moglo da bude u funkciji priznanja suvereniteta Rusije nad Krimom.
        
Takođe: da ograničava vojnu saradnju Moskve i Vašingtona.
        
Smitov predlog naredne nedelje ulazi u kongresnu proceduru. Sa dobrim izgledima da bude usvojen u Predstavničkom domu u kojem demokrate imaju većinu.
        
Odbor Senata SAD za pitanja Oružanih snaga već je odobrio svoju verziju nacrta vojnog budžeta različitu od Smitove.
        
Ako se dogodi da u dva doma Kongresa SAD  budu usvojene različite verzije vojnog budžeta - biće formirana komisija koja će imati zadatak dda ih usaglasi. O njenom predlogu će se potom glasati u oba doma.

 

SVET NA RUBU VELIKOG "GASNOG RATA", SRBIJA U PROBLEMU?! "Turski tok" u opasnosti, a taman smo POMISLILI DA JE STVAR ZAVRŠENA?!

Prošle godine je na zahtev demokrata kroz vojni budžet bilo izdvojeno rekordnih 6,5 milijardi dolara za "Evropsku inicijativu za zaštitu slobode.

Istovremeno, Bela kuža je stala na stranu Rusije i Putina, a protiv američkih medija.
  
Bela kuća navodi da Američki predsednik Donald Tramp nije bio informisan o tome da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim talibanima nagradu za ubistvo američkih vojnika.

Foto: Reuters/Carlos Barria

Portparol Bele kuće Kejli Makineni kaže da Bela kuća obično ne komentariše navode obaveštajnih službi ili unutrašnje diskusije.

- Ali direktor CIA, pomoćnik predsednika za nacionalnu bezbednost, kao i rukovodilac aparata (Bele kuće) može potvrditi da ni predsednik, niti potpredsednik nisu bili informisani" da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim militantima nagradu za ubistvo američkih vojnika - rekla je Makinezi.

Ona je naglasila da to ukazuje da je „Njujork tajms" greškom pretpostavio da je predsednik Tramp bio informisan o tom pitanju, zaključila je potparolka Bele kuće.

OVAJ BI DA UBIJA ŽENE, DECU, STRACE... ĐAKON NEPRIZNATE "CRNOGORSKE CRKVE" POZIVA NA "OLUJU"! Znaš li ti nesrećo šta uopšte pričaš?!

Ranije je Njujork Tajms objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala militante pokreta "Taliban" da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu. Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je fejkom navode američkog lista.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija