• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/magazin.novosti.rs/treće oko

12.07.2020

08:00

POSLE 735 GODINA SRELE SU SE TRI PLANETE! Istorija nas upozorava: Stari svet na Zemlji se raspada, U DECEMBRU POČINJE NOVI POREDAK!

Vesti

POSLE 735 GODINA SRELE SU SE TRI PLANETE! Istorija nas upozorava: Stari svet na Zemlji se raspada, U DECEMBRU POČINJE NOVI POREDAK!

Podeli vest

Kretanje planeta je matematički precizno i u određenom vremenskom periodu one se vraćaju na istu tačku i ponovo je aktiviraju. Na globalnom planu, ciklusi označavaju trajne društvene promene

Posmatrajući nečiju natalnu kartu, možemo da primetimo da se planete periodično vraćaju na isto mesto na kojem su bile u trenutku rođenja. To predstavlja početak novog ciklusa.

Na primer, Jupiterov ciklus je ciklus obilja i podrške, traganje za istinom i unutrašnjim značenjem, i traje 12 godina. Saturnov ciklus donosi strahove i iskušenja, lekciju koju treba da naučimo, ali i nagradu, i traje 29 godina. Pluton predstavlja smrt i ponovo rođenje, njegov ciklus donosi transformaciju i regeneraciju i uvek je povezan sa krizom.

Ciklus Saturna i Plutona predstavlja raspad stare strukture i stvaranje nove moći.
Mnogo jači uticaj imamo kada dve planete u konjunkciji započnu ciklus. To daje pečat vremenu, dolazi do trajnih društvenih promena, posle kojih ništa neće biti isto, slika sveta se menja. Ciklus Saturna-Plutona traje 33-38. godina, predstavlja raspad stare strukture i stvaranje nove, redistribuciju moći, korenitu transformaciju.

Prošle godine, Saturn i Južni Mesečev čvor bili su u konjunkciji šest meseci. To je označilo zatvaranje karmičkog kruga. Tadašnji principi na kojima je funkcionisala ušli su u slepu ulicu i nije ih moguće popraviti, samo izgraditi novo, na novim temeljima.

Jupiter i Pluton obrazuju ciklus svakih trinaest godina. Prate ga ogromni finansijski usponi i padovi. Mogu da donesu ogromnu ekspanziju, obilje i moć, ali i krajnju suprotnost svega toga. Jupiter i Saturn kreću novi krug svakih dvadeset godina.

Stvara se novi poredak i redefiniše se način na koji stvari funkcionišu. Menja se ključni obrazac (u decembru 2020. počinje vladavina vazdušnog obrasca - informacione tehnologije, internet revolucija...)

Međutim, kada se ove tri planete (Jupiter, Saturn, Pluton) nađu u trostrukoj konjunkciji u istom znaku (Jarca) na gotovo identičnom stepenu (treća dekada), posle 735 godina, to je prvoklasni astrološki kuriozitet.

Svi mi učestvujemo u njemu, na ogromnoj globalnoj pozornici. Skala emocija kreće se od bola do ushićenja, i nivo energije stalno raste i trajno menja ovaj svet. Tada, pre sedam i po vekova, Severni Mesečev čvor je tranzitirao kroz znak Jarca, dok sada to čini Južni čvor. Tada je energija bila usmerena, punila je, osnaživala vladajuću strukturu i novi poredak. Posle mnogo ciklusa, ponovo su svi zajedno, ali ovoga puta na Južnom čvoru.

 

 

Šta se prošli put dogodilo?

Kakav sistem je nastao kada su se prošli put Jupiter, Saturn i Pluton našli u trostrukoj konjunkciji? Mnogo informacija o tome možemo dobiti ako proučimo vladavinu Filipa Četvrtog Lepog, kralja Francuske.

Za vreme njegovog "mandata" ojačala je centralna vlast i profesionalna birokratija, i tu su počeci moderne birokratske monarhije kakvu danas poznajemo. Pokrenuo je državne reforme. Rat sa Engleskom ispraznio je državnu kasu, pa je našao "originalan" način da je  napuni: pozajmljivao je novac od gradova, ali je pozajmicu pretvorio u stalni porez.

Stalna promena vrednosti novca učinila je kovanje novca rizičnim, ali je postigao jedinstvo monete. Finansijski sistem Filipa Četvrtog obuhvatio je čitavo francusko stanovništvo. U tom periodu dolazi do diferencijacije državnih staleža na sveštenstvo, plemstvo i treći stalež, gradove.

Ovaj kralj ostao je zapamćen u istoriji što je jednostavno "uzeo" bogatstvo Jevreja, katoličke Crkve i templara, najbogatijih grupa tog vremena. Njegova vladavina trajala je punih 29 godina, Saturn je napravio krug.

Ove planete su se sastale još jednom, 735 godina ranije (449-551) na prelazu Jarca i Vodolije. Ovom uticaju je prethodio pad zapadnog Rimskog carstva, a predstavlja početak procesa koji kulminira sredinom 6. veka.

Ove tri planete su dovele do raspada Rimskog carstva i dovele prvog varvarskog kralja.
Na prvi pogled možemo da uočimo dominantni uticaj te godine, Saturn konjunkcija Pluton (raspad stare strukture i stvaranje nove, redistribucija moći, korenita transformacija) u kraljevskom, blistavom i moćnom Lavu (kraj imperije). To je godina u kojoj je Odoakar svrgao poslednjeg zapadnorimskog cara Romula Avgustula  i postao prvi varvarski kralj Italije.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija