• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2020

16:24

PENTAGON OPTUŽIO VAGNER GRUPU da postavlja MINSKA POLJA oko Tripolija, a onda direktno prozvao Kremlj da "SPONZORIŠE PLAĆENIKE"! (FOTO)

Vesti

PENTAGON OPTUŽIO VAGNER GRUPU da postavlja MINSKA POLJA oko Tripolija, a onda direktno prozvao Kremlj da "SPONZORIŠE PLAĆENIKE"! (FOTO)

Podeli vest

Pentagon je danas objavio da poseduju "čiste dokaze" da ruski plaćenici u Libiji postavljaju minska polja oko Tripolija, kršeći međunarodni zakon ugrožavanja života civila

U današnjem saopštenju, Američka komanda za Afriku objavila je slike navodno "ruskih improvizovanih mina" koje su pronađene poslednjih meseci u okolini Tripolija, Sirta i drugih područja.

Američka komanda insistira da su minska polja "delo" Vagner grupe, ruske paramilitarne jedinice za koju se veruje da ima oko 2.000 boraca na teritoriji Libije. Iz Pentagona su dodali da je to ujedno još jedan dokaz da Rusija krši mere Ujedinjenih nacija o zabrani prenosa oružja u Libiju.

Foto: Američka afrička komanda

Zvaničnici iz Pentagona su se obrušili na rusko rukovodstvo optužujući ga da namerno produžava krvoproliće u Libiji, koja je zarobljena u civilnom ratu u kojoj učestvuju pobunjenici i vlada u Tripoliju koju priznaju Ujedinjene nacije.

- Ruska država sponzoriše Vagner grupu koja ugrožava civile i narušava sigurnost Libijaca - rekao je američki general major Bredford Gering, diroktor američke komande za Afriku.

- Vagner grupa svojom nerazumnom taktikom produžava rat i direktno su odgovorni za nepotrebnu patnju nedužnih civila. Rusija ima moć da ih zaustavi, ali ne žele.

Ove nove optužbe Pentagona usledile su dva meseca nakon optužbi da je Moskva poslala borbene avione u Libiju, i da koriste svaki način kako bi produžila sukob.

 

 

Podsetimo, Rusija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati podržavaju generala Halifa Haftara i njegovu Libijsku nacionalnu armiju (LNA), dok Turska i međunarodne organizacije daju legitimitet vladi Nacionalnog sporazuma.

Amerika, takođe, zvanično podržava vladu Nacionalnog sporazuma, međutim, sve učestalije su optužbe medija da Trampova administracija tajno pruža podršku LNA, podsećajući da je Donald Tramp prošle godine vodio tajni telefonski razgovor sa generalom Haftarom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

a koliko vi gospodo ameri imate sto javnih a sto tajnih placenika po celom svetu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija