• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune.rs

22.07.2020

14:33

OVAKO VELIKE KRIZE UVEK SE ZAVRŠAVAJU SVETSKIM RATOM, ruski politički analitičar upozorava da sve podseća na 1914. i 1939. godinu!

Vesti

OVAKO VELIKE KRIZE UVEK SE ZAVRŠAVAJU SVETSKIM RATOM, ruski politički analitičar upozorava da sve podseća na 1914. i 1939. godinu!

Podeli vest

Politički analitičar Anatolij Vaserman prokomentarisao je rastucěu spremnost SAD za beskompromisnim aktivnostima na međunarodnoj areni

Spremnost američkog rukovodstva da preti upotrebom vojne sile ne samo protiv Rusije, vecě i protiv Kine, širi strah među stručnjacima da bi trenutna globalna kriza na kraju mogla da eskalira u svetski rat.

Politički analitičar Anatolij Vaserman podsetio je da "svetsku krizu prati svetski rat". Istovremeno, napomenuo je da je takav razvoj događaja veoma verovatan, kao što je to bio slučaj ranije u svetskoj istoriji, „zbog redistribucije svetskog kapitala u korist onih koji su zapalili planetu 1914. i 1939. godine".

U tom kontekstu, analitičar je istakao da su vojne operacije vecě poznata slika na Bliskom Istoku i Africi, u Južnoj Americi se događa opasna situacija, i trenutno se može uočiti eskalacija situacije u Aziji.

Istovremeno, ekspert je skrenuo pažnju na reči američkog ministra spoljnih poslova Majka Pompea da „svet necěe dozvoliti Kini da iskoristi Južnokinesko more kao svoju imperiju".

NEĆE MOĆI, AMERI UZALUD VAM TRUD! SAD bi da RUSIJA bude SLABA, da im KINA bude ekonomski PODČINJENA, a IRAN američka KOLONIJA!

Kao potvrdu ozbiljnosti svojih reči istakao je da "dve američke napadačke grupe nosača aviona idu tamo - toliko daleko da učestvuju u vežbama". Istovremeno, primecěuje spremnost Vašingtona za beskompromisno suprotstavljanje Rusiji.

"Pompeo je u zakon o suzbijanju neprijatelja Sjedinjenih Američkih Država sankcijama uključio drugu fazu gasovoda Severni tok i Turski tok", rekao je Vaserman, objašnjavajucěi značenje takvog manevara od strane Vašingtona na sledecěi način: "On je izjavio da je kompanijama koje učestvuju u ruskim projektima dat jasan znak da SGA to necěe tolerisati: Napustite projekte odmah ili cěe docěi do ozbiljnih posledica."

ŠTA REĆI?! GRETA JE NAGRAĐENA SA MILION EVRA, ALI JE ONA ODBILA DA POSTANE MILIONERKA! Pare će proslediti onim koji se bore protiv Industrijalaca i klimatskih promena!

Kao rezultat toga, analitičar je došao do zaključka da američke aktivnosti u Poljskoj Moskva vecě doživljava iz perspektive ozbiljne pretnje stabilnosti regiona: „Rusija je ove nedelje otvoreno nazvala vojne planove SGA u Poljskoj direktnom pretnjom i najavila da cěe rasporediti rakete na granici sa EU da bi imala vremena da uništi sve što počne da puca na nas. Kina je takođe najavila spremnost da se suprotstavi."

Analitičar je ukazao na sklonost američkog rukovodstva da eskalira međunarodne tenzije u svetu, u svetlu nedavnih događaja između Rusije i Sjedinjenih Država, koje nameravaju da rasporede veliki kontingent svojih trupa blizu ruskih granica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija