• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2020

23:45

SKORO 18 MILIONA ZARAŽENIH KORONOM U SVETU! Za samo 4 dana obolelo MILION LJUDI!

Vesti

SKORO 18 MILIONA ZARAŽENIH KORONOM U SVETU! Za samo 4 dana obolelo MILION LJUDI!

Podeli vest

U svetu se broj zaraženih, korona virusom, prema podacima sajta Worldometer, primakao cifri od 18 miliona

Prvi milion zaraženih dostignut je 2.aprila, što znači da je bilo potrebno da prođe bar dva meseca. Danas se broj zaraženih za četiri dana poveća za million - 16 miliona registrovano je 29. jula, 15. miliona 25. jula...

Više od četvrtine pozitivnih na kovid-19 je u SAD, gde je registrovano skoro 4.800.000 obolelih. Slede Brazil sa 2.675.676, pa Indija, sa 1.751.836.

U Indiji je samo danas prijavljeno blizu 55.000 oboleliih i 852 preminula, u SAD 37.793 novoobolela i više od 600 preminulih.

 

 

U Evropi, najviše infiiciranih koronavirusom ima Rusija - bezmalo 850 hiljada i više od 14.000 žrtava, a slede Španija sa 335.602 obolela, Velika Britanija sa 303.953, Italija sa 247.832, Nemačka sa više od 211.000 zaraženih.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je juče u svetu zabeležen rekordan porast broja novih slučajeva korona virusa - 292.527.

Iako se u ponekim zemljama govori o drugom talasu epidemije, stručnjaci se uglavnom ukazuju da je ovo jedan veliki pandemijski talas koji ima uspone i padove.

Smatra se, pišu svetski mediji, i da je stvaran broj obolelih u svetu mnogo veći od zvaničnog, što zbog ograničenih mogućnosti za testiranje, što zbog asimptomatskih slučajeva, kao i zbog toga što se ne zna koliko ljudi ne prijavljuje da su bolesni…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija