• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

12.08.2020

18:39

PUTINE, POMAGAJ! Makron hitno pozvao ruskog predsednika, u pitanju je bezbednost!

Vesti

PUTINE, POMAGAJ! Makron hitno pozvao ruskog predsednika, u pitanju je bezbednost!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji, Libanu, Ukrajini, kao i o pandemiji virusa korona, saopštila je pres-služba Kremlja

Kako je saopšteno, razgovor je održan na inicijativu francuskog predsednika.

Predsednici dve zemlje su istakli važnost saradnje u borbi protiv širenja virusa korona, uzimajući u obzir registraciju ruske vakcine protiv kovida 19, saopštava Kremlj.

- U kontekstu bilateralnih pitanja koja se nalaze na dnevnom redu i pripreme moguće posete predsednika Francuske Rusiji izražen je obostrani interes za razvoj veza u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi, za preduzimanje koraka u interesima jačanja evropske bezbednosti i stabilnosti. Posebno je naglašena važnost dalje saradnje u borbi protiv širenja virusa korona, uzimajući u obzir i registraciju vakcine u Rusiji za prevenciju ove bolesti - istaknuto je.

RUSKA VAKCINA DRASTIČNO OBORILA CENE ZLATA I SREBRA! Na koroni su zgrtali milione, sad će sve da se promeni! MOSKVI OVO NEĆE OPROSTITI!

OVO SU PRVI SRBI KOJI ĆE PRIMITI RUSKU VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA! Već ponuđen avans Putinu!

Foto: Reuters

 

Predsednici su razgovarali i o situaciji u Libanu.

- Detaljno je analizirana situacija u Libanu s akcentom na mere koje su Rusija i Francuska preduzele u cilju pružanja humanitarne pomoći libanskom stanovništvu nakon eksplozije u luci u Bejrutu 4. avgusta. Emanuel Makron je podelio utiske o nedavnoj poseti Libanu, kao i o rezultatima video-konferencije o prikupljanju međunarodne pomoći za tu zemlju, koju je Francuska organizovala 9. avgusta -  navodi se u saopštenju.

Ističe se da je tokom razgovora o razvoju unutarpolitičke situacije u Libanu „ruska strana potvrdila svoj stav da podržava nacionalno jedinstvo i suverenitet Republike“.

Akcenat je stavljen na to da je neophodno da sva sporna pitanja reše Libanci na osnovu konstruktivnog dijaloga, bez spoljnog mešanja - ističe se.

„Bilo je reči i o aktuelnoj situaciji u Belorusiji“, navodi se u saopštenju.

Putin i Makron su se takođe dogovorili da nastave zajednički rad u cilju rešavanja situacije u Ukrajini u okviru normandijskog formata. Ruski lider je naglasio da je važno da Kijev precizno izvršava obaveze u skladu sa Minskim sporazumima.

Putin je takođe izjavio Makronu iskreno saučešće zbog pogibije državljana Francuske na jugozapadu Nigerije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija