• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.08.2020

16:21

SUTRA ĆE NAM AMERIKA DIKTIRATI I KOJE AUTOMOBILE DA VOZIMO! Nemačka premijerka: Evropa mora jasno da odgovori Americi na pretnj

Vesti

SUTRA ĆE NAM AMERIKA DIKTIRATI I KOJE AUTOMOBILE DA VOZIMO! Nemačka premijerka: Evropa mora jasno da odgovori Americi na pretnj

Podeli vest

Premijerka nemačke zemlje Meklenburg – Zapadna Pomeranija Manuela Švezig izjavila je da Evropa treba jasno da odgovori Americi na pretnje sankcijama

Ona smatra da Evropa treba da stavi do znanja Americi da su pretnje sankcijama zbog izgradnje gasovoda "Severni tok 2" – neprihvatljive, prenosi "Virtšaftsvoh".

KAUBOJŠTINA NEĆE PROĆI, EVROPA REKLA "NE" AMERICI ZBOG RUSIJE! 24 zemlje EU potpisale protiv sankcija "Severnom toku 2"A

MERIKA UCENJUJE EVROPU! Savet bezbednosti Rusije: Pokazali su Evropskoj uniji ko je ovde stvarno gazda!

"Sada nam je potreban jasan signal da Nemačka i Evropa neće dozvoliti da ih ucenjuju po tom pitanju", istakla je Švezigova i dodala da Vašington nema prava da diktira Nemačkoj koje izvore energije zemlja treba da koristi.

Prema njenom mišljenju, sada SAD govore EU koji gas da kupuje, a kasnije mogu početi da diktiraju koje automobile da voze.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Nemačka premijerka je podsetila da je "Severni tok 2" deo globalnog plana zemlje za prelazak na obnovljive izvore energije, što je važno za celu planetu i zaštitu životne sredine.

Kako kaže, ispostavlja se da je jedina alternativa gas iz SAD, ali on je veoma skup.

Ranije je ministar energetike, infrastrukture i digitalnih tehnologija nemačkog regiona Meklenburg – Zapadna Pomeranija Kristijan Pegel izjavio da se evropskim državama ne isplati da kupuju američki tečni prirodni gas, jer će biti skuplji nego gas iz Rusije, prenosi Sputnjik.

Problemi sa završetkom gasovoda

Ranije je nemačka kompanija "Uniper", jedan od evropskih partnera "Severnog toka 2", saopštila je da smatra da postoji mogućnost da bi projekat izgradnje gasovoda, zbog očekivanih novih američkih sankcija, mogao da bude odložen ili da se uopšte ne završi.

Američki Stejt department je pre toga uključio "Severni tok 2" i "Turski tok" u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije. Prema rečima američkog državnog sekretara Majka Pompea, projektima će biti uvedene ograničavajuće mere koje su predviđene Zakonom o borbi protiv američkih protivnika putem sankci


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIČKI SEKRETAR ODBRANE MARK ESPER: TREBA IZBEĆI MIR U EVROPI! Da li je ovo lapsus, ili jasna poruka pre svega Nemačkoj?!
Planeta

AMERIČKI SEKRETAR ODBRANE MARK ESPER: TREBA IZBEĆI MIR U EVROPI! Da li je ovo lapsus, ili jasna poruka pre svega Nemačkoj?!

Mark Esper, američki sekretar odbrane, u svom poslednjem obraćanju u Pentagonu ne samo da nije propustio da još jednom udari na Rusiju, već je umalo objavio rat Evropi: „Biću jasan - mislim da je Nemačka najbogatija zemlja u Evropi. Njene troškove na odbranu je moguće i treba uvećati. Morala bi da dostigne nivo 2 odsto od BDP-a ili čak iznad toga

30.07.2020

20:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija