• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

19.08.2020

23:20

ZAHAROVA RASKRINKALA ZAVERU ZAPADA U BELORUSIJI! Portparolka ruskog MIP prezentovala i dokaze za tu tvrdnju!

Vesti

ZAHAROVA RASKRINKALA ZAVERU ZAPADA U BELORUSIJI! Portparolka ruskog MIP prezentovala i dokaze za tu tvrdnju!

Podeli vest

Uključivanje predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka i drugih beloruskih zvaničnika na spisak građana kojima je zabranjen ulaz u neku zemlju predstavlja argument koji potvrđuje mešanje Zapada u unutrašnje poslove Belorusije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Bravo! I Minsk dobija čvrst argument koji potvrđuje učešće Zapada u mešanje u unutrašnje poslove Belorusije - istakla je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Ranije je litvansko Ministarstvo spoljnih poslova sastavilo spisak na kome su 32 lica, uključujući i Lukašenka, kojima je zabranjen ulazak u zemlju.

Predsednici Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije prethodno su ponudili svoje posredovanje za rešenje situacije u Belorusiji.

 

U Litvaniji se od 11. avgusta nalazi bivši predsednički kandidat Belorusije Svetlana Tihanovska. Njena poverenica Olga Kovaljkova izjavila je da Tihanovska nije imala drugog izbora osim da napusti zemlju, kao i da su njen odlazak u Litvaniju „organizovale" beloruske vlasti.   

U Belorusiji već više od nedelju dana traju masovni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora 9. avgusta na kojima je pobedio aktuelni šef države Aleksandar Lukašenko. Prema rezultatima koje je utvrdila CIK, 80,1 odsto birača glasalo je za Lukašenka, a 10,12 odsto - za njegovog glavnog protivnika Svetlanu Tihanovsku.

Opozicije ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija