• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2020

07:45

BRANIO SRBE PA ZABRANJEN! Šok u Americi - zbog govora protiv BOMBARDOVANJA SRBIJE SENATOR CENZURISAN

Vesti

BRANIO SRBE PA ZABRANJEN! Šok u Americi - zbog govora protiv BOMBARDOVANJA SRBIJE SENATOR CENZURISAN

Podeli vest

Govor republikanskog senatora iz Kentakija Renda Pola (57) na nacionalnoj konvenciji njegove stranke u utorak uveče cenzurisale su sve velike televizijske kuće u Americi.

Najgledanije televizije, poput CNN-a, Foksa i MSNBC, nisu želele da Amerikanci čuju Pola kako kritikuje demokratskog predsedničkog kandidata Džozefa Bajdena zato što je podržao bombardovanje Srbije 1999.

Tramp okončao ratove

Senator Pol je drugog dana konvencije, koju su uživo emitovale sve televizije, podržao aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa kao republikanskog kandidata na predstojećim izborima. U svom govoru on je priznao da se često sukobio sa Trampom u borbi za predsedničku nominaciju Republikanske stranke pred izbore 2016, ali je istakao da ga je oduvek podržavao u njegovim nastojanjima da okonča "beskonačne ratove" koje Amerika vodi u svetu.
- Podržavam predsednika Trampa jer on, kao i ja, veruje da jaka Amerika ne može da vodi beskonačne ratove. Ne smemo ostavljati našu krv i bogatstvo u močvari Bliskog istoka - rekao je Pol, nazivajući Trampa prvim predsednikom SAD koji više želi da okonča ratove nego da započne neki novi.
Senator se tada okomio na Trampovog protivkandidata na izborima Bajdena, kojeg je nazvao ratnim huškačem.
- Bajden ima katastrofalan dosije kad su ratovi u pitanju. Plašim se da će, ako bude izabran za predsednika, opet izabrati rat. Setite se, podržao je bombardovanje Srbije, jedne evropske zemlje - istakao je Pol.

Foto: AP PHOTO

 


On je dodao da bi Bajden kao predsednik, bez ikakve sumnje, nastavio da prosipa krv i rasipa bogatstvo Amerikanaca na ratove.
- Osim podrške bombardovanju Srbije, on je dao zeleno svetlo Džordžu Bušu za napad na Irak. Bio je potpredsednik kad je predsednik Barak Obama započeo rat u Libiji i Siriji. Ništa od toga ne smemo zaboraviti - naglasio je Pol.
Međutim, taj njegov prosrpski i antiratni govor velike televizije nisu htele da puste. Čim je počeo da govori o zločinačkom napadu na Srbiju, CNN je odjednom prekinuo njegovo izlaganje i emitovao intervju sa jednim antirepublikanskim političkim analitičarom.

Netačni podaci

Polovu prosrpsku poruku nisu videli ni gledaoci kanala Foks njuz, koji je inače naklonjen republikancima. Taj kanal je delove Polovog govora prekidao razgovorom Foksovog novinara sa sinom predsednika SAD Donaldom Trampom juniorom.
I kanal MSNBC takođe je prekidao Polov govor. Voditelj se ubacio u trenutku kad je Pol kritikovao Bajdena zbog podrške silnim ratovima, pokušavajući da odbrani demokratskog predsedničkog kandidata. Tako su gledaoci MSNBC umesto Polovog antiratnog govora videli voditelja koji iznosi netačne podatke o tome da je Tramp poslao više američkih vojnika u inostranstvo nego administracija predsednika Baraka Obame, čiji je Bajden bio potpredsednik.


Hilari: Bajdene, nemoj da priznaš izborni poraz!

Hilari Klinton savetuje demokratskom predsedničkom kandidatu Džou Bajdenu da ni slučajno ne prizna poraz u izbornoj noći. Ona je poraz od Trampa priznala u izbornoj noći 2016, ali sada tvrdi da bi pobednik izbora 3. novembra mogao biti poznat tek kasnije tog meseca zbog glasanja poštom, uvedenog u nekim državama zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Reuters

 


- Rezultati u izbornoj noći mogli bi da ukažu na malu prednost Trampa, a u tom slučaju Bajden ne bi trebalo da popusti ni pod kojim okolnostima jer će se to razvući - izjavila je Klintonova u jednoj TV emisiji.
Tramp je, inače, ranije upozorio da demokrate žele da pokradu izbore upravo pomoću glasova poštom.

Melanija protiv rasnih podela

Prva dama SAD Melanija Tramp, govoreći na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, pozvala je Amerikance na jedinstvo protiv rasnih podela.
- Znam da su mnogi zabrinuti i da se neki od vas osećaju bespomoćno, ali želim da znate da niste sami. Istina je da nismo ponosni na neke periode iz naše prošlosti. Pozivam vas da se fokusirate na budućnost i istovremeno nastavite da izvlačite pouke iz prošlosti - naglasila je Melanija.
Prva dama SAD pozvala je Amerikance da zajedno rade i žive pristojno i pokažu da su dostojni "standarda američkih ideala".

Bonus video

IDEMO U BIOSKOP! Glancaju se sedišta, proveravaju barijere, u toku su poslednje pripreme pred ulazak publike u Kombank dvoranu!

EDI RAMA NA SRPSKOM HVALI ĐUKANOVIĆA: Hvala dragi Milo što postojiš...

RAT NA ULICAMA ZBOG MESIJA! Navijači Barselone ne mogu da se pomire sa njegovim odlaskom, organizovali proteste ispred stadiona!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

sad se vidi da je amerikka zivela u mraku za vreme demokrata i da kod njih i danas nema slobode govora ako neko podrzava BAJDENA i njemu slicnih

Vlado

pre 3 godine

Toliko o toj proklamovanoj slobodi govora i slobodi štampe na zapadu. Nikad nije bila, niti će biti i uvek će odlučivati kapital.

Dragan

pre 3 godine

Ako postoji pravi Amer u pravom (pozitivnom) smislu reci onda je to Rendov otac Dr. Ron Pol. A zna se - iver ne pada daleko od klade. Nadam se da ce za par godina Amerika imati pameti da na vlast dovede hrabrog i postenog coveka kao sto je to Rend Pol.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija