• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

09.09.2020

12:15

PADNEM LI JA, PADA I RUSIJA! Lukašenko u intervjuu za ruske medije poslao upozorenje "starijem bratu" Putinu!

Vesti

PADNEM LI JA, PADA I RUSIJA! Lukašenko u intervjuu za ruske medije poslao upozorenje "starijem bratu" Putinu!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je naciji u prvom intervjuu otkako u Belorusiji traju masovni protesti protiv njegovog režima da ne planira da odstupi s vlasti, prenosi Gardijan


Lukašenko je razgovarao sa grupom ruskih novinara, uključujući urednicu RT-a Margaritu Simonjan, i jasno poručio da će se boriti za ostanak na vlasti.

- Neću dopustiti da sve što smo stvarali bude uništeno, rekao je šef države koji je već 26 godina na vlasti.

Takođe je priznao da je to razdoblje možda i predugo, više o tome čitajte OVDE.

Beloruski čelnik će sledeće nedelje otići u Moskvu na razgovor s ruskim predsednikom Putinom koji je rekao da je spremna i vojno da pomogne kolegi bude li potrebno.

Sve se više oslanja na Rusiju, svog glavnog saveznika i ekonomskog partnera, bez obzira na napetosti između dve zemlje poslednjih godina jer je Kremlj tražio dublju privrednu i političku integraciju s Belorusijom, čemu se do sada Lukašenko protivio.

 

 

Većina njegovih poruka koje je izneo u intervjuu zvuče kao da ih je uputio Putinu, a ne svojim građanima.

Smatra kako bi opozicija uništila državu ako bi on otišao s vlasti. Ponovio je svoju tvrdnju da iza protestanata u Belorusiji zapravo stoje strane sile koje će na kraju napasti - Rusiju.

- Sve je to globalizovano i internacionalizovano. Ako mislite da će se velika Rusija moći da se nosi s ovim, varate se. Razgovarao sam s mnogim predsednicima, sa svojim starim prijateljem, zovem ga starijim bratom, Putinom, i upozorio sam ga. Nemoguće je to zaustaviti - rekao je Lukašenko.

Putin je odbio da pošalje vojnu pomoć Lukašenku, na njegovu javnu molbu, ali je obećao da će poslati kontingent specijalnih snaga u Belorusiju da podrže Lukašenkovu vladavinu, ako bude potrebno.

Foto: tanjug ap

Na fotografijama koje je objavio kabinet beloruskog predsednika vidi se kako urednica Simonjan drži Lukašenka za ruku, a oboje se smeše.

BONUS VIEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je čista provokacija, Mićalovićka nemoj to da nam radiš!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nn

pre 3 godine

svi ste vi gotovi onog dana kada je prva bomba pala na srbiju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija