• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

13:45

ČIJE LOVCE ĆE KUPITI HRVATI?! Danas ističe rok dospeća ponuda za avione, a evo ko im je prvi poslao cenu!

Vesti

ČIJE LOVCE ĆE KUPITI HRVATI?! Danas ističe rok dospeća ponuda za avione, a evo ko im je prvi poslao cenu!

Podeli vest

Poslednjeg dana do isteka roka za podnošenje ponuda za kupovinu višenamenskih borbenih aviona u Ministarstvo odrane Hrvatske će, kako se očekuje, ponude doneti predstavnici sedam država

Zagrebačka N1 tv je prenela da su u Ministarstvo odbrane jutros prvi ponudu doneli Šveđani.

Ambasadorka Švedske u Zagrebu Diana Helen Madunic je izjavila da švedska firma Gripen sjajno sarađuje sa svim državama koje koriste njihove avione, a u regionu su to Češka i Mađarska.

BIĆETE IZNENAĐENI! Abazović najavio neočekivane poteze kada su personalna rešenja nove vlade u pitanju!

DODIK UPUTIO ZAHTEV: BiH da se priključi mini Šengenu inicijativi!

Izrazila je nadu da će i Hrvatska biti deo te saradnje.

Ministar odbrane Mario Banožić je novinarima rekao da proces razmatranja ponuda traje tri meseca, nakon čega će predlog biti upućen vladi.

Nada se da će taj proces biti završen do kraja godine.

 

 

- Zatražili smo inicijativne ponude od Amerike za nabavku novih F-16, imamo ponude Švedske za nabavke Gripena, zatražili smo ponude za polovne avione evropske proizvodnje Italije i Francuske, za polovne F-16 avione Norveške, Grčke i Izraela. Nadam se da će se svi odazvati - rekao je ministar.

Hrvatska, dodao je, kupuje 12 aviona.

A način plaćanja, kaže, biće poznat kada se završi razmatranje ponuda.

Banožić se osvrnuo I na odbijanje Kabineta predsednika Zorana Milanovića da učestvuju u Komisiji koja će razmatrati ponude I dodao da mu je žao zbog toga jer je u pitanju veliki projekat.

- Ovo govorim kao Hrvat, ovo je značajno za sve nas i našu sigurnost, ovo mora biti jedinstvena odluka - zaključio je Banožić.

BONUS VIDEO:

NOVINARKA INFORMERA UZELA U RUKE LUK I STRELU, A ONDA JE USLEDIO ŠOK! Da li biste probali ovo?!

ČETA KONJANIKA - PONOS SRPSKE POLICIJE! Tvin u poseti 3. bataljonu policijske brigade!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Davor

pre 3 godine

Ziveo nas predsjednik zivela Srbija najbolja smo nacija u velom univerzumu Srbija do tokija

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija