• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.09.2020

16:11

ZLONAMERNO PRIKUPLJANJE PODATAKA GRAĐANA SAD! U nedelju stupa na snagu Trampova zabrana za TikTok i WeChat u Americi!

Vesti

ZLONAMERNO PRIKUPLJANJE PODATAKA GRAĐANA SAD! U nedelju stupa na snagu Trampova zabrana za TikTok i WeChat u Americi!

Podeli vest

Američko Ministarstvo trgovine će u nedelju sprovesti izvršnu naredbu o zabrani transfera sadržaja u SAD preko aplikacija TikTok i WeChat, javlja agencija AP

Prema rečima ministru trgovine Vilbura Rosa, cilj naredbe objavljene danas je "borba protiv zlonamernog prikupljanja ličnih podataka američkih građana".

ALIJA I TUĐMAN SU NAS UBIJALI, ALI NISU NAS SLOMILI! Dodik otvoreno o agresiji na RS!

NOĆNA MORA AMERIKE DOLAZI SA SEVERA! RUSKI NUKLEARNI LEDOLOMCI PROBIJAJU POLARNI PUT SVILE! Ako Rusija i Kina udružene krenu na Arktik, šanse Pentagona su, blago rečeno, teorijske...

Vlada SAD je ranije saopštila da korišćenje i preuzimanje aplikacije za komunikaciju neće biti zabranjena transakcija, mada zabrana može "direktno ili indirektno da oslabi" razmenu poruka preko aplikacije i da ljudi koji je koriste za četovanje neće biti izloženi kaznama, dodaje AP.

Istovremeno, CNN izveštava da će merama koje treba da stupe na snagu u nedelju biti ograničen pristup aplikacijama TikTok i We Chat, odnosno da neće biti omogućeno daunloadovanje, ažuriranje i nadogradnja preko tih aplikacija. Dodaje, takođe, da su ograničenja za WeChat opsežnija.

Počev od nedelje, biće nezakonito hostovanje ili transfer internet saobraćaja koji povezan sa WeChat-om, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da će to isto važiti i za TikTok od 12. novembra.

Trampova administracija trenutno razmatra predlog dogovora između BajtDensa i Orakla, koji je osmišljen da otkloni zabrinutosti organa državne bezbednosti vezane za TikTok. Krajni rok za dogovor je 12. novembar, podseća CNN.

Američka tv stanica ne isključuje mogućnost daljih ograničenja u kasnijem periodu, uključujući i protiv drugih aplikacija, ako se proceni da se koriste kao zaobilazno sredstvo.

Neki američki stručnjaci za bezbednost izrazili su zabrinutost da BajtDens, kineska kompanija koja je vlasnik TikToka, ima pristup informacijama o 100 miliona korisnika te aplikacije u Sjedinjenim Državama, ocenjujući da to predstavlja bezbednosni rizik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

... pa juće je TIK TOK odbio "ponudu" Microsofta... ne gube vreme, odmah se jasno stavlja do znanja šta sledi ako se odbije "ponuda"! Mafijaška posla, kao kad reketari preuzimaju kafić. Ili prihvatiš ponuđenu cenu ili ti unište posao! Može im se!

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Zvanična Amerika je stvarno obolela od ludila, a to ludilo je sve jače i sve opasnije.

Pavle

pre 3 godine

Vas SNSovce boli uvo. Vi sami dajete podatke o deci Srbije ustašama. Sam vaš Ministar prosvete se ubio da odbrani taj posao za Brnabinog drugara.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija