• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

09.10.2020

22:50

RUSIJA DOVLAČI S-400 i PANCIRE U SIRIJU! Ojačavaju svoju vojnu bazu! (FOTO)

Vesti

RUSIJA DOVLAČI S-400 i PANCIRE U SIRIJU! Ojačavaju svoju vojnu bazu! (FOTO)

Podeli vest

U blizini ruske baze nalazi se i baza sirijske vojske takođe opremljena "Pancirom" i sistemom S-300

Ruska vojska je svoju bazu u zapadnoj Siriji, u kojoj je već smešten PVO sistem velikog dometa S-400, dodatno ojačala Pancirima i novim radarima.

 

Novi satelitski snimci objavljeni danas otkrili su nam da je baza, koja se nalazi nedaleko od drevne tvrđave Masijaf na zapadu Hame ojačana sa najmanje tri sistema kratkog dometa Pancir S1.

Upravo "Pancir S1" čini okosnicu odbrane ruskih postrojenja u Siriji, pre svega vazduhoplovne baze Hmejmim i vojne luke Tartus. Sistem se pokazao vrlo efikasnim protiv naoružanih bespilotnih letelica i malih projektila, poput raketa Grad.

Na istim snimcima je moguće primetiti još jedno pojačanje - 48JA6 Podlet K1, 3D radar koji ima domet od 200 do 300 kilometara.

 

Pored ruske baze nalazi se i sirijski položaji, u kojima je raspoređena baterija sistema S-300 PMU-2 i Pancira S1.

Sirijska baza PVO u kojoj se nalazi S-300-PMU-2 nalazi se odmah pored ruske baze. Baza je takođe zaštićena sistemom Pancir-S1.

Velika PVO baza u Masijafu pokriva čitavu sirijsku obalu, kao i delove centralnih i severozapadnih regiona zemlje. Takođe, S-400 koji se nalazi u bazi može da obara i ciljeve koji lete iznad Libana.

Zanimljivo je da se ruska baza nalazi nedaleko od tvrđave Masijaf. Istorijsko zdanje je bilo glavno sedište misterioznog šiitskog religijskog reda Hašašina, koji su pored uživanja u hašišu poznati po atentatima na krstaške vođe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Buran zivot

pre 3 godine

Zae nisu ono u Siriji turci dronovima unistili 6 Pancira koje su Rusi dali Asadovim trupama, za 3 dana proslo leto i time dokazali da pancir S1 sistem i nije toliko dobar koliko je razvikan.... ovo izgleda Rusi nadoknadjuju gubitke u tehnici....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija