• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

13.10.2020

18:03

DA SE ZNA KO JE GAZDA! Rusija najavila moguć prekid dijaloga sa EU, dosta im je pretnji i ucena

Vesti

DA SE ZNA KO JE GAZDA! Rusija najavila moguć prekid dijaloga sa EU, dosta im je pretnji i ucena

Podeli vest

Rusija može da prekine dijalog sa Briselom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući situaciju oko istrage u vezi sa navodnim trovanjem ruskog blogera Alekseja Navaljnog

- Ti ljudi koji su odgovorni za spoljnu politiku na Zapadu i ne razumeju potrebu vođenja razgovora uz uzajamno poštovanje – verovatno sa njima jednostavno treba da prestanemo da komuniciramo neko vreme, tim pre što Ursula fon der Lajen izjavljuje da sa trenutnom ruskom vlasti ne uspeva geopolitičko partnerstvo. Neka bude tako, ako oni to žele -istakao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je ukazao na to kako je prošlo zasedanje Saveta EU za spoljnu politiku i skrenuo pažnju na „pridike, izjave kako Rusija nije uspela da iskoristi mogućnost, priliku i objasni šta se desilo sa Navaljnim“.

Neću ulaziti u detalje, kojih ima u izobilju, o tome kako se EU potpuno neprikladno, neprihvatljivo ponaša u vezi sa incidentom sa Navaljnim - rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Moskva želi da shvati da li se sa EU može realizovati ikakav posao u ovakvim uslovima.

Ranije su šefovi diplomatija država EU doneli političku odluku po pitanju antiruskih sankcija zbog situacije sa Navaljnim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KIR SRBIN

pre 3 godine

Ма терајте те бриселске хохшта....е тамо одакле су дошли, окрените се остатку света и Бог вас веселио. У Србији има довољно "стручњака" који могу да попуне сарадњу са фрау Урсулом.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija