• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

14.10.2020

11:56

BRISEL JE UPRAVO LUPIO ŠAMAR MOSKVI PRED CELIM SVETOM! EU dogovorila sankcije Rusiji zbog Navaljnog, LAVROV ODMAH UPOZORIO NA POSLEDICE!

Vesti

BRISEL JE UPRAVO LUPIO ŠAMAR MOSKVI PRED CELIM SVETOM! EU dogovorila sankcije Rusiji zbog Navaljnog, LAVROV ODMAH UPOZORIO NA POSLEDICE!

Podeli vest

Evropska unija usaglasila je sankcije protiv Rusije zbog incidenta oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navljnog, prenosi RIA Novosti pisanje nemačke agencije DPA

Kako javlja nemačka agencija pozivajući se na neimenovane diplomate, na meti sankcija je šest osoba i jedna organizacija.

Francuski Mond nedavno je objavio, pozivajući se na sopstvene izvore, da je na sankcioni spisak uvršteno je devet ruskih zvaničnika i Državni naučno-istraživački institut organske hemije i tehnologije.

Ranije su ministri spoljnih poslova Francuske i Nemačke u zajedničkom saopštenju izjavili da će uputiti evropskim zemljama predlog o sankcijama u vezi sa incidentom sa Navaljnim, jer su „više puta“ pozivali Rusiju da rasvetli „trovanje“ Navaljnog, ali da Moskva do sad „nije pružila uverljiva objašnjenja“.

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je da bi Moskva mogla da prekine kontakt sa EU, kao odgovor na sankcije zbog navodnog trovanja Alekseja Navaljnog, prenosi AP.

"Najverovatnije ćemo jednostavno morati da privremeno prekinemo da razgovaramo sa onim ljudima na Zapadu koji su odgovorni za spoljnu politiku i koji ne razumeju potrebu za dijalogom uz uzajamno poštovanje", rekao je sinoć Lavrov na konferenciji za medije u Moskvi.

 

 

Ruski ministar je posebno ukazao na nedavne izjave predsednice Evropske komisije Ursule von der Lajen o prekidu partnerstva sa Rusijom i rekao da će se taj scenario ostvariti, ukoliko je to ono što EU želi.

"Rusija želi da shvati da li je moguće poslovati sa EU u sadašnjim uslovima", dodao je Lavrov.

Izjava ruskog ministra usledila je dan nakon što su ministri spoljnih poslova članica EU složili da uvedu sankcije ruskim zvaničnicima i organizacijama optuženim za navodno trovanje Alekseja Navaljnog.

 

 

Na sastanku u ponedeljak u Luksemburgu, Francuska i Nemačka su pozvale ostale članice EU da zamrznu imovinu onih koji su osumnjičeni za umešanost u trovanje Navaljnog i da im zabrani da putuju u Evropu, u cilju borbe protiv upotrebe i širenja hemijskog oružja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je više puta istakao da je Rusija spremna da sarađuje sa Nemačkom u istrazi povodom slučaja Navaljni, napominjući da u organizmu opozicionog lidera nisu pronađene nikakve otrovne supstance pre njegovog odlaska za Berlin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Da su hteli da ubiju tu budaletinu, ne bi niko ni znao da ga nema.

Bracomilenko

pre 3 godine

Ma samo farsa za svet, niti EU moze bez ruskih repromaterijala za svoju industriju ni Rusi bez evropskih para za te materijale...predstava za lakoverene, a po ovim komentarima vidim da ih ima poprilicno

Milos

pre 3 godine

Budalastina!!!! Prica preko telefona 45 minuta tako nesto ? Jednostavno vise nije ni bitno dali to izgleda kao glupost!

MOŽE LI JEFTINIJE?! Drašković se UVLAČI MILU I PLJUJE SRBE da OTPLATI LETOVANJA U MILOČERU! Toliko se nalupao, da nije tužno, bilo bi urnebesno!
Balkan

MOŽE LI JEFTINIJE?! Drašković se UVLAČI MILU I PLJUJE SRBE da OTPLATI LETOVANJA U MILOČERU! Toliko se nalupao, da nije tužno, bilo bi urnebesno!

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković gostovao je u emisiji Teleskopija na Televiziji Crne Gore, a njegova "pljuvačina" po Srbima, Crkvi i hvalospevi poraženom diktatoru Milu Đukanović navode samo na jedno pitanje - da li Drašković i dalje na ovako tragikomičan način otplaćuje Đukanoviću svoje letovanje u Miločeru koje godinama finansiraju kontroverzni Milovi biznismeni

14.10.2020

08:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija