• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

14.10.2020

16:16

ERDOGAN ZAPRETIO: Grčka će dobiti ono što zaslužuje

Vesti

ERDOGAN ZAPRETIO: Grčka će dobiti ono što zaslužuje

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je Grčku i Kipar da nisu ispunile obećanja koja su dala tokom pregovora sa Evropskom unijom i NATO, poručivši da će Turska uzvratiti na odgovarajući način

Erdoganovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je Ankara vratila istraživački brod „Oruč Reis“ u spornu teritoriju kod grčkog ostrva.

Turski mediji prenose da dva grčka vojna broda nadgledaju istraživački brod.

Grčka i Turska u sporu oko pomorske granice spremne na sve, osim na – međunarodnu arbitražu

- Naš ‘Oruč Reis’ se vratio na dužnost u Mediteran. Nastavićemo da dajemo Grčkoj odgovor na terenu, onakav kakav zaslužuje, kao i kiparskoj administraciji sa grčke strane, koji nisu ispunili svoja obećanja data pred NATO i EU - rekao je Erdogan.

On nije precizirao koja su to obećanja, ali su turski zvaničnici optužili grčke kolege da su načinili niz provokacija u skorije vreme, napominje AP.

Hajko Mas, ministar spoljnih poslova Nemačke, koji je posredovao u razgovorima između Atine i Ankare, kritikovao je Tursku jer je preuzela "unilateralne korake" u istočnom Mediteranu koji podrivaju napor da se ublaže tenzije, preneo je Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alex roth

pre 3 godine

prelistavajuci proteklu istoriju osvajackih udara po svetu ne mozemo preskociti nedela osmanske turske u bezobzirnim otimanjima tudjih teritorija unistavanjem tamosnjih hriscanskih naroda kako bi ih nasilno islamizirala,otimala decu za popunjavenje janicarskih udarnih bataljona.unitenje velike carevine vazantije uz pomoc vatikanskih vazalnih vojnih snaga koje su ta osvajanja pripremili u ma loj aziji,severnoj africi i spaniji kao i na balkanu do beca.sada se povampiruje nekadasnji patoloski sistem osvajanja koji je vec na mirni nacin duboko prodro u srz evrope.turska je clan nato cija ko manda stoji pod usa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija