• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

24.10.2020

18:45

ZAHAROVA ODBRUSILA NEMAČKOM GENERALU: Pamti Evropa ko ju je oslobodio fašizma!

Vesti

ZAHAROVA ODBRUSILA NEMAČKOM GENERALU: Pamti Evropa ko ju je oslobodio fašizma!

Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova odgovorila je nemačkom generalu koji je rekao da je Rusija glavni protivnik NATO-a rekavši da „Alpi i Dunav dobro pamte ko je evropskim narodima izvojevao slobodu.

- Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju nemački generali bi trebalo malo bolje da znaju da je Rusija bila protivnik fašizma i nacizma, te da i Alpi i Dunav dobro znaju ko je narodima Evrope doneo slobodu - ocenila je ona.

Prethodno je nemački list „Dagens Nijheter“ objavio intervju sa nemačkim generalom ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi J. Folmerom koji je rekao da Rusija pokušava da zabije klin u partnerstvo Švedske i Alijanse.

Upitan da prokomentariše kako NATO gleda na Rusiju, on je rekao: "Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju, neprijatelj je prejaka reč, radije bih rekao protivnik".

Podsetimo, nedavno su mediji saopštili da se sve više priča o tome da Švedska namerava da razmotri mogućnost ulaska u NATO, a glavni razlog tome se navodi Rusija.

Štaviše, prema rečima švedskog opozicionog poslanika Edvarda Ridla, ta skandinavska zemlja je „u vrlo ozbiljnoj situaciji“ zbog jačanja ruskog vojnog potencijala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
fredy

pre 3 godine

Tacno je da je Rusija odigrala znacajnu ulogu u oslobadjanju Evrope od faszima i nacizma. Isto tako je cinjenica da danas u zemljama bivseg istocnog bloka, pre svega u Rusiji, Ukrajini, Ceskoj, Posljkoj, Slovackoj, Madjarskoj imam mnogo vise pojava fasisticke ideologije nego u Nemackoj gde je taj vid propagiranja automatski kaznjn zatvorskim kaznama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija