• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Logično

25.10.2020

12:39

ODGOVORIĆEMO UDARCIMA U NJIHOVE GLAVE! Kineski predsednik objasnio šta će se desiti ako se neko usudi da ih napadne! (VIDEO)

Vesti

ODGOVORIĆEMO UDARCIMA U NJIHOVE GLAVE! Kineski predsednik objasnio šta će se desiti ako se neko usudi da ih napadne! (VIDEO)

Podeli vest

Kina nikada ne bi dopustila nikakvim snagama da krše njen nacionalni suverenitet ili napadnu njenu svetu teritoriju i bila bi u stanju da se bori protiv takvih pretnji, rekao je u petak kineski predsednik Si Đinping

- Nikada nećemo sedeti i gledati bilo kakvu štetu po naš nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i nikada nećemo dozvoliti da bilo ko ili bilo koja sila remeti i deli svetu teritoriju naše zemlje.

- Kada se dogodi tako ozbiljna situacija, kineski narod će sigurno odgovoriti opasnim udarcima koji će biti usmereni u njihove glave - rekao je kineski lider.

Naglasio je da Kina ne teži hegemoniji ili ekspanziji i da se snažno protivi hegemoniji i politici moći.

- U današnjem svetu bilo koji unilateralizam, protekcionizam i ekstremni egoizam su potpuno neprihvatljivi! Bilo koja metoda ucene, blokade i ekstremnog pritiska potpuno je neefikasna! Svako ponašanje koje se fokusira samo na sebe, svako ponašanje koje učestvuje u hegemoniji i nasilju jednostavno će propasti! Ne samo da to uopšte ne funkcioniše, već će sigurno dovesti do ćorsokaka - rekao je Si Đinping tokom svog govora.

U petak je Si prisustvovao sastanku u Pekingu povodom 70-godišnjice ulaska dobrovoljaca Kineza u Demokratsku Narodnu Republiku Koreju, u ratu vođenom kao otpor američkoj agresiji i pomoć Koreji. Tenzije između dve zemlje eskalirale su poslednjih meseci zbog kineske aktivnosti u Južnom kineskom moru.

Kina je optužila Sjedinjene Države da pokušavaju da povećaju svoje prisustvo u Južnom kineskom moru raspoređivanjem letačkih operacija, pomorskih vežbi i taktičke obuke, što Kina smatra kršenjem svog suvereniteta i podrivanjem stabilnosti u tom području.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija