• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.11.2020

12:10

KO SU ŽRTVE TERORISTE U BEČU Većina nije imala ni 30 godina! STRAŠNO!

Vesti

KO SU ŽRTVE TERORISTE U BEČU Većina nije imala ni 30 godina! STRAŠNO!

Podeli vest

Austrijska policija ispravila je svoje podatke o žrtvama terorističkog napada u Beču, navodeći da su nastradali četvoro austrijskih državljana i jedna Nemica.

Prethodno je bilo reči da je napadač ubio i jednog "zemljaka", odnosno 21-ogodisnjeg Makedonca. Međutim, policija je ispravila taj podatak i navela da se radi o Austrijancu, koji je ubijen na uglu Flajšmarkt/Bauernmarkt.

Takođe je ubijen jedan 29-ogodišnji Austrijanac ispred jednog lokala brze hrane na Švedenplacu, te 44-ogodišnja Austrijanka koja je podlegla povredama u bolnici.

Što se 24-ogodišnje Nemice tiče, ona je bila konobarica koja je studirala primenjenu umetnost u Beču i ubijena je ispred lokala na trgu Ruprehtsplac.  

Kada je reč o 22 povređenih, oni su u starosti između 18 i 55 godina, a od njih 13 je zadobilo povrede od metka, među njima i jedan policajac. Među njima je sedam žena - jedna 18-godišnja državljanka Švajcarske i Nemačke, jedna 29-ogodišnja Bosanka, tri Austrijanke u starosti od 30, 33, i 43 godine, jedna 34-ogodišnja Slovakinja i jedna 36-ogodišnja Kineskinja.

Među povređenim muškarcima je deset Austrijanaca starosti između 21 i 55 godina, te jedan 25-ogodišnji Luksemburžanin, jedan 26-ogodišnji Avganistanac, jedan 34-ogodišnji Slovak, te tri Nemaca u starosti od 24, 28 i 31 godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija