• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

10.11.2020

20:00

TRAMP SPREMA ŠAH-MAT ZA BAJDENA, A GLAVNU ULOGU ODIGRAĆE PENS? Ako sve prođe kako je Donald zamislio Bela kuća je opet njegova!

Vesti

TRAMP SPREMA ŠAH-MAT ZA BAJDENA, A GLAVNU ULOGU ODIGRAĆE PENS? Ako sve prođe kako je Donald zamislio Bela kuća je opet njegova!

Podeli vest

Advokati Donalda Trampa od 9. novembra počeli su da podnose tužbe sudovima država u kojima postoje sumnje u izbornu prevaru demokrata (Arizona, Nevada, Džordžija, Severna Karolina, Pensilvanija, Mičigen i Viskonsin). Sudovi, u zavisnosti od političke orijentacije države, donose presude ("plavi" protiv Trampa, "crveni" u njegovu korist)

Advokati Donalda Trampa  od 9. novembra počeli su da podnose tužbe sudovima država u kojima postoje sumnje u izbornu prevaru demokrata (Arizona, Nevada, Džordžija, Severna Karolina, Pensilvanija, Mičigen i Viskonsin). Sudovi, u zavisnosti od političke orijentacije države, donose presude ("plavi" protiv Trampa, "crveni" u njegovu korist)

Tramp se žali na nepovoljne odluke Vrhovnom sudu SAD. Za to vreme izborne komisije u nekoliko država nastavljaju da broje glasove, ignorišući sudske odluke.

Kolegijum elektora se sastaje 14. decembra i bira Bajdena, uprkos činjenici da izborna ovlašćenja iz nekih država neće biti legalna.

Verifikaciju izbornih rezultata mora da potvrdi američki Kongres 6. januara na zajedničkom zasedanju oba doma.

JEREVAN KLJUČA! PAŠINJAN PRETI, ALI BI SPAS MOGAO DA TRAŽI U AMBASADI SAD?! Jermeni se ne mire sa kapitulacijim, za sve krive premijera koga su im nametnuli Ameri!

Tim zasedanjem predsedava potpredsednik Majkl Pens. Od udovoljava pisanom i obrazloženom zahtevu bar jednog jednog kongresmena i bar jednog senatora da se ne priznaju glasovi Kolegijuma elektora.

Tu odluku donosi kao predsedavajući Pens donosi lično, i nije dužan da je stavi na glasanje. To dovodi do situacije da niko od kandidata nema 270 elektorskih glasova.

NEŠTO SE DEŠAVA, Tramp se upravo oglasio, SAMO TRI REČI... ŠOKANTAN PREOKRET na pomolu?!

E, tu počinje najzanimljivije. Predsednika SAD tada bira Predstavnički dom u kojem jedna država ima jedan glas. U tom slučaju, „boju" države određuje onaj ko dominira u lokalnoj skupštini. Danas republikanci kontrolišu 28 od 51 države.

Ovaj postupak mora biti završen do ponoći 20. januara 2021. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mujo

pre 3 godine

Dzaba se nadate, ode vam tramp. Dolazi Biden. Hahahajajajjajajhahhahahahahahaha

Mira

pre 3 godine

Kao uvek lažiraju nešto da bilo interesantno.

Hag

pre 3 godine

koji debili u informeru.Na sličan način koji ste opisali(način koji ste opisali ne postoji u USA ustavu)primjenjuje se samo ako oba kandidata imaju jednak broj elektorskih glasova odnosno po 269.U konkretnom slučaju Bajden ima 76 elektorskih glasova višeskoro malo manje od okupne trećine elektora,tako da tu nema biranja po drugom sistemu ;) Nada je nada....umire posljednja....ali vi ste baš cirkusanti!!! Što se srbija i vučko(informer)toliko boji Bajdena???.....Ha?

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Prvo, nije Bajden, nego Bajdemi. Drugo, nikada ništa nije gotovo, dok se ne završi.U ovom slučaju, dok se ne završi kompletna pravna procedura, ne izvrši primpredaja dužnosti, i novi predsednik ne položi zakletvu - nije novoizabrani predsednik. Treća, nije USA crna gora gde glasaju mrtvi po nekoliko puta, gde se štampa preko 17.000 pasoša i deli albancima, šiptarima i šiptarskoj emigraciji, i gde se sa jednim matičnim brojem glasa u 10-tak opština. Četvrto, čestitam unapred predsedniče Tramp na pobedi čistoj kao suza. Pobediti demetnog protiv-kandidata nije stvar prestiža nego gola potreba.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija