• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2020

14:38

PUTIN NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA ODBRAMBENE INDUSTRIJE! Rusija značajno proširila kapacitete STRATEŠKIH NUKLEARNIH SNAGA!

Vesti

PUTIN NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA ODBRAMBENE INDUSTRIJE! Rusija značajno proširila kapacitete STRATEŠKIH NUKLEARNIH SNAGA!

Podeli vest

Rusija je značajno proširila analitičke i operativne kapacitete komande strateških nuklearnih snaga i kontrolnog sistema, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putrin na sastanku sa predstavnicima odbrambene industrije

- U proteklih nekoliko godina mnogo je urađeno kako bi se komanda strateških nuklearnih snaga i kontrola komponenata održale na najvišem nivou - rekao je Purin, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, Rusija je značajno modernizovala stacionarnu i modrenu komandu i kontrolne centre, proširila njihove analitičke i operativne kapacitete, uključujući obezbeđivanje informacija, praćenje i situacionu analizu.

Dodao je da je povećan kvalitet tih glavnih parametara

- Danas sve komande i kontrolni centri podržavaju prijem sveobuhvatnih podataka u realnom vremenu, obezbeđuju procenu situacije na osnovu tih informacija i donošenje odgovarajućih odluka - naglasio je ruski predsednik.

Rekao je da na sastanku treba da se govori o tempu opremanja oružanih snaga najnovijim komandnim i kontrolnim sistemima, pre svega sistema kontrole strateških nuklearnih snaga i sistema komande i kontrole strateškog nuklearnog oružja.

- Potpuno je jasno da je stabilno, efektivno i pouzdano delovanje tih sistema i cele strukture komande i kontrole u borbenom okruženju ključno za borbeni potencijal nuklearnog trojstva, za vojsku i mornaricu da adekvatno i brzo odgovre na potencijalne vojne pretnje - naveo je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija