• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2020

10:42

ZA 72 SATA MOŽEMO DA POTOPIMO CELU KINESKU FLOTU! Bajdenova kandidatkinja za PRVU ŽENU Pentagona se baš zaletela, KINI NIKO OVAKO NE PRETI!

Vesti

ZA 72 SATA MOŽEMO DA POTOPIMO CELU KINESKU FLOTU! Bajdenova kandidatkinja za PRVU ŽENU Pentagona se baš zaletela, KINI NIKO OVAKO NE PRETI!

Podeli vest

Američki predsednički izbori su gotovi i u januaru 2021. goduine Džo Bajden i Kamala Haris preuzeće vođenje Amerike u naredne četiri godine, a najavljeno je i ko će biti novi šef Pentagona

Reč je o Mišel Flurno, koja će najverovatnije postati prva žena u istoriji koja upravlja američkom vojskom.

Mišel je nedavno dala izjavu koja je podigla Kinu na noge. Ustvrdila je da bi američka mornarica u Južnom kineskom moru mogla da uništi celokupnu raspoloživu kinesku flotu u roku od 72 sata.

 

 

Kineski "Saut čajna morning post" preneo je citat iz njene izjave: "Kina će morati tri puta da razmisli pre nego što pokuša da se suoči sa američkom mornaricom u Južnokineskom moru (...) američka mornarica može da potopi kinesku flotu u roku od 72 sata."

Mišel Flurno nije nepoznata američkoj vojsci. Do pre četiri godine bila je zamenica ministra odbrane za politička pitanja u administraciji 44. američkog predsednika Baraka Obame. Danas je, prema mnogim vojnim analitičarima, uključujući i američku najveću internetsku vojnu stranicu "Difens njuz", Mišel jedan od glavnih pretendenata na čelo Pentagona, a ako se to dogodi, Bajden će voditi zemlju u sasvim drugom pravcu.

 

 

Naravno, kineska administracija se nije puno uznemirilia zbog tvrdnje Mišel i njenu izjavu vide kao čisto političku retoriku koja treba da joj poveća šanse prilikom izbora za šefa Pentagona.

Kineski mediji prenose da su "pretnje Mišel o akciji u Južnokineskom moru - neizvodljive."

Da je nova kandidatkinja za šefa Pentagona jako ratoborna potvrđuje i njena izjava u vezi Severne Koreje. Naime, Mišel je u više navrata upozoravala da Amerika mora da zaustavi napredak vojne industrije u Severnoj Koreji svim mogućim sredstvima, uključujući i upotrebu sile.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 3 godine

Ma Kinezi će peške pokoriti ameriku. A amerima samo rat u glavi. Rat će vam i doći glave, razmislite dok vam je još na ramenu.

Rade

pre 3 godine

Mogu li i umeju li ovi idioti od ljudi i države, da razgovaraju o nečem lepom, i dobrom za ceo svet. Te ubice od države i ljudi, maštaju samo kako će nekoga ubiti, i kako će nekome zla naneti. Zar se ne plaše svog uništenja, ako se ceo svet, jednoga dana, ujedini protiv njih, ili su precenili sebe i umislili da su neuništivi.... Mislim da neće dugo, ako ovako nastave. ....

dragan

pre 3 godine

Malo se gospa preracunala...ameri mogu da potope sve kineske brodove u to sam siguran, ali samo ako su od papira.... sto ne verujem da je slucaj

NEBOJŠA

pre 3 godine

ЈАСТРЕБОВИ ИЗ ПЕНТАГОНА ЋЕ СИГУРНО БИТИ ОДУШЕВЉЕНИ ШТО ИМ НА ЧЕЛО ДОЛАЗИ ЈЕДНА ....К О К О Ш К А

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija