• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

18.11.2020

12:57

UHAPŠENI SRPSKI KRADLJIVCI DIJAMANATA U FRANCUSKOJ! Koristili POSEBAN TRIK da drago kamenje vredno MILIONE nestaje pred očima ljudi!

Vesti

UHAPŠENI SRPSKI KRADLJIVCI DIJAMANATA U FRANCUSKOJ! Koristili POSEBAN TRIK da drago kamenje vredno MILIONE nestaje pred očima ljudi!

Podeli vest

Francuska policija uhapsila je sedam osoba, među kojima ima i naših državljana, koji se sumnjiče za milionske krađe širom Evrope

Policija u Francuskoj uhapsila je pre dve sedmice sedam osoba zbog sumnje da su učestvovali u krađi dijamanata i drugog dragog kamenja širom Evrope. U policijskoj akciji privedene su tri žene i četiri muškarca, državljani Srbije i Rumunije.

Kako prenose francuski mediji, veruje se da privedeni pripadaju velikoj kriminalnoj organizaciji koja je u junu ove godine u Španiji ukrala dijamant vredan 12 miliona evra. Sumnjiče se da su prevarom iz juvelirnica u Cirihu i Kanu ove godine odneli drago kamenje vredno više miliona evra. Oni su uhapšeni prošle srede u Bezansonu, u jednom hotelu, prenosi Telegraf.rs.

Privedeni su starosti između 26 i 53 godine, a kod njih je prilikom hapšenja pronađeno oko 20.000 evra i USB koji su koristili da kupuju kriptovalute. Dijamanti, pak, nisu pronađeni.

Ono što je zanimljivo jeste da nijedna od pljački nije bila oružana. Šta više, juveliri i prodavci dragog kamenja u prvi mah nisu ni shvatali da su pokradeni, jer su srpski i rumunski kradljivci koristili "magiju". Naime, oni bi se pretvarali da kupuju drago kamenje za ruske ili saudijske milionere.

Foto: AP PHOTO

- Ponašali su se kao mađioničari. U Kanu je 7. avgusta jedan muškarac želeo da proda dijamant jednog ruskog bogataša. Našao se u luksuznom hotelu sa ženom (53) koja je glumila posrednika. Dok je gledala dragi kamen zamenila ga je lažnim dijamantom koji je izgledao baš kao pravi, a potom je otišla - rekao je izvor iz istrage.

Rus je rekao da će predati dijamant tek kad novac bude legao na račun, a žena je bez pogovora vratila kutiju u kojoj je bio dragi kamen, a potom je rekla da će pare biti na računu koliko sutra. Rus je zadovoljan vratio dijamant u sef, a žena je izašla u hotelski lobi gde je pravi dijamant predala svom saučesniku, koji je potom nestao u nepoznatom pravcu. Onda se i ženi izgubio svaki trag. Dok je Rus shvatio da je prevaren, lopovi su već bili daleko.

- To je kao mađioničarska predstava. Oni stoje ispred vas i kradu vas a da vi toga niste ni svesni iako sve vreme gledate šta rade. To traje tren, hop-hop i nema... - rekao je Režis Milet, šef policijskog odeljenja u Bezansonu.

Žena koja se sumnjiči da je ukrala dijamant od Rusa vredan 4,5 miliona dolara dovodi se u vezu i sa drugim krađama dragocenosti. Nekad je žrtve prevarila tako što im je dala lažni novac, a nekad zamenom pravog kamena za lažni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Samo se u Srbiji neguje kult kriminala..tu smo šampioni Evrope.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija