• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.11.2020

09:40

TURSKA ŽESTOKO OSUDILA FRANCUSKU REZOLUCIJU! Poziv na priznavanje Karabaha je van ZDRAVOG RAZUMA!

Vesti

TURSKA ŽESTOKO OSUDILA FRANCUSKU REZOLUCIJU! Poziv na priznavanje Karabaha je van ZDRAVOG RAZUMA!

Podeli vest

Rezolucija francuskog senata kojom se poziva na priznavanje Karabaha lišena je zdravog razuma i ograničava mogućnost učešća Francuske u rešavanju problema, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Turske

- Odluka senata Francuske usvojena juče o sukobu u Karabahu primer je kako se najosnovniji principi međunarodnog prava, legitimiteta i pravde ignorišu iz unutrašnjih političkih razloga. Negiramo neosnovane tvrdnje iznete u odluci na račun Turske - navodi se u saopštenju.

Napominje se da iz odluke francuskog Senata postaje jasno zašto je "rad kopredsedavajućih Minske grupe OEBS-a, koji bi trebalo da budu neutralni, bio jednostran i nije mogao da reši ovo pitanje".

Kako navodi tursko Ministarstvo "posle agresije i provokacija Jermenije, Azerbejdžan je dao potreban odgovor i obnovio svoj teritorijalni integritet, oslobodivši teritoriju okupiranu skoro 30 godina". Ministarstvo ističe da je to otelotvorenje prava Azerbejdžana, "budući da odgovarajuće rezolucije UN nalažu jermenskoj strani da odmah i bezuslovno napusti okupiranu azerbejdžansku teritoriju".

- Poziv senata Francuske Azerbejdžanu da napusti svoje teritorije, koje je spasio od okupacije, predstavlja apsurdno, pristrasno i nečinjenično shvatanje koje se ne može shvatiti ozbiljno. Ova odluka, lišena zdravog razuma, takođe ograničava mogućnost Francuske da pruži stvarni doprinos rešavanju problema - ističe se u dokumentu.

U sredu je francuski Senat apsolutnom većinom glasova doneo rezoluciju kojom poziva vladu zemlje da prizna Nagorno-Karabah. Dokument je savetodavne prirode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

Upravo sam pogledao kratki video kako dvojica azerbejdžanskih vojnika vojničkim cokulama pritiskaju i ruše nadgrobni,jermenski,spomenik na groblju.To su teroristi a ne neki vojnici.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija