• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

30.11.2020

15:10

STRAH OD ČIPOVANJA! Ruski stručnjak otkriva da li je tako nešto uopšte moguće preko vakcine

Vesti

STRAH OD ČIPOVANJA! Ruski stručnjak otkriva da li je tako nešto uopšte moguće preko vakcine

Podeli vest

Ruska vakcina protiv Kovid-19 "Sputnjik V" ne sadrži komponente koje se koriste za mikročipovanje ljudi, izjavio je direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta "Sečin" Vadim Tarasov.

Prema njegovim rečima, tehnologija uvođenja čipova kroz vakcinu trenutno ne postoji, preneo je Sputnjik.

- Naravno, nije bilo nikakvog čipovanja, ništa slično nije rađeno - naveo je on i dodao da je to u osnovi nemoguće, jer kao deo stvaranja vakcine trenutno ništa tako slično ne postoji.

Vakcina nije ništa više nego vakcina, koja je napravljena na poznatoj platformi, iz poznatih elemenata, koja ne mogu da vrše čipovanje ili da započnu bilo kakve zavereničke radnje - naglasio je Tarasov i dodao da ona samo može da pruži sigurnost od kovida.

Na konferenciji organizovanoj uz podršku portala Stopkoronavirus.ru, Tarasov je razbio još jedan mit vezan za vakcinu protiv Kovid-19 navodeći da "Sputnjik V" ne sadrži genetski modifikovane elemente, koji se obično nazivaju GMO, već sadrži komponente koje oponašaju antigene prisutne u Kovid-19.

Nema mesta za strah

Naučnik je podsetio da je proučavanje strukture virusa bilo neophodno kako bi se razumelo koji antigeni izazivaju imuni odgovor i kako bi oni bili reprodukovani u vakcini.

To je ono što omogućava da vakcina deluje i omogućava pokretanje imunološkog odgovora. Ovde nema genetski modifikovanih elemenata. Nema potrebe za strahom zbog ovoga - rekao je Tarasov.

Prethodno je šef Odeljenja za opštu virusologiju u Saveznom istraživackom centru za istraživanje i razvoj imunobioloških proizvoda "Čumakov" Ruske akademije nauka Georgi Ignatjev, takođe, izjavio da vakcina koju je razvio njegov centar ne sadrži čip.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mozgalica

pre 3 godine

Koje zombi pitanje pa se tako još više prave dezinformacije i skriva istina.Ta vakcina će biti sa TEČNIM METELOM koja će se piti za dve godine -2023.Objašnjnje će biti da virus ulazi digestivnim traktom pa je vakcina u vidu sirupa naj bolja i naj efikasnija da se unese u organizam konzumiranjem-ispijanjem na kašikicu.Drugo objašnjenje će biti da je takva vakcina bolja za čuvanje i transpotovanje od ampula koje treba zamrzavati. Da bi ste znali šta i kako će biti u napred morate pratiti agebde dešavanja i tako ćete spoznati namere u budućnosti.kontejneri se šalju u strato sferu sa antenama kojih treba da bude 60.000 kom. da pokriju prostor iznad zemlje za kontrolu ljudi sa bananom bačenom pred svinje da će one pružiti neslućene brzine za internet komunikacije (poslovanje od kuće ,polaganje ispita ,slušanje predavanja i dr. ..ranja.Ko proguta takvo .ranje taj je završio sa životom i prohtevima.2030 je godina završetka projekta sa apsolutnom vlašću nad 5-6 milijardi naivih ovaca.A one koji ne prihvate takvu vakcinu biće dozvoljen i otvoren lov sa dozvolom ubijanja neposlušnih ovaca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija