• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

09.12.2020

09:29

RUSI ĆE POBESNETI ZBOG OVOGA! Ameri usvojili vojni budžet, nastaviće naoružavanje Ukrajine! I to nije sve!

Vesti

RUSI ĆE POBESNETI ZBOG OVOGA! Ameri usvojili vojni budžet, nastaviće naoružavanje Ukrajine! I to nije sve!

Podeli vest

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je vojni budžet za 2021. godinu, koji predviđa i sankcije protiv ruskih gasovoda.

Budžet bi trebalo da iznosi 740 milijardi dolara, a planirano je proširivanje sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“, ali i nastavak isporuka oružja Ukrajini, nastavak zabrane saradnje američkih i ruskih vojnika, sankcija protiv Turske zbog nabavke ruskog raketnog sistema S-400 i druge mere koje su usmerene protiv Moskve.

Nacrt budžeta podržalo je 300 članova Predstavničkog doma, odnosno više od dve trećine od ukupno 438 članova.

Ranije američki predsednik Donald Tramp pretio da će uložiti veto, ali s obzirom na ishod glasanja i ukoliko i Senat podrži nacrt taj veto bi Kongres mogao da nadjača.

Tramp nije zadovoljan što je u nacrt uneta namera Kongresa da preimenuje vojne baze koje su ime dobile u čast vojnih komandanata Juga za vreme Građanskog rata u Americi. Pristalice te mere smatraju da će ona pomoći borbu protiv rasizma, a protivnici da je to nepotrebno svođenje računa sa američkom istorijom.

Predsednik je, takođe, zahteva da nacrt predvidi i mere odgovornosti za društvene mreže i medije za sadržaj koji objavljuju. Te mere nemaju nikakve veze sa odbranom već sa ličnim obračunom Trampa i društvenih mreža, koje često uklanjaju njegove postove uz obrazloženje da se rad o spornom materijalu ili dezinformacijama.

Tramp ih zbog toga optužuje za cenzuru i pokušaje da utiču na politiku. Kongres ne podržava Trampa po ovom pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crnogorac

pre 3 godine

Ako Ameri naoruzavaju Ukrajinu ZNACI DA CE RUSI OSVOJITI BAR TRI NOVE POKRAJINE!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija