• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.12.2020

23:10

STELT AVIONI IMAJU SLABOST! Ruski vojni stručnjak otkriva glavnu manu američkih NEVIDLJIVIH letelica!

Vesti

STELT AVIONI IMAJU SLABOST! Ruski vojni stručnjak otkriva glavnu manu američkih NEVIDLJIVIH letelica!

Podeli vest

Američka "nevidljiva" (stelt) tehnologija koja se koristi u avionima B-2 "Spirit", F-22 "Raptor" i F-35 "Lajtning 2" je veoma ranjiva, smatra ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov

Ruski ekspert je za nedeljnik "Zvezda" objasnio da u izveštajima o površini radarskog preseka opseg detekcije na kome su izvršena merenja nije uvek naveden, zato ovi podaci mogu biti pristrasni.

Postoje informacije da je ruski lovac Su-35 sa radarom „Irbis“ u mogućnosti da otkrije petu generaciju američkih lovaca F-22 "Raptor". On može otkriti američku letelicu na udaljenosti od 266 kilometara, zbog čega ona neće moći da ispaljuje rakete na 180 kilometara.

Stelt tehnologija reflektuje ograničenu količinu energije u smeru suprotnom od radarske antene, a efikasnost sistema zavisi od frekvencija na kojima deluje neprijateljska protivvazduhoplovna odbrana, objasnio je Leonkov.

- U osnovi su projektovani za H-opseg (centimetarsku talasnu dužinu) frekvencija - primetio je stručnjak.

U slučaju primene L-opsega (decimetarski talasi) ili Ka (milimetarski talasi), američke letelice mogu biti u opasnosti. Radari koji deluju u svim opsezima, čine "nevidljivu" tehnologiju besmislenom, dodao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija