• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2020

16:19

AMERIKA POD MASOVNIM NAPADOM! Rusija negira umešanost!

Vesti

AMERIKA POD MASOVNIM NAPADOM! Rusija negira umešanost!

Podeli vest

Sve veći broj institucija američke vlade izložen je sofisticiranim hakerskim napadima

Među njima su ministarstva finansija, unutrašnje bezbednosti, trgovine i Stejt department, preneo je BBC.

Na platformi Solarvinds Orion objavljeno je upozorenje da je napadima hakera po svemu sudeći izloženo 18.000, od 300.000 njihovih korisnika.

Mnogi smatraju da iza ovih napada stoji Rusija, ali Moskva je ove optužbe ocenila kao "neutemeljene".

O napadima je prvi pisao Rojters i upozorio da su na udaru hakera ministarstvo finansija i unutrašnje bezbednosti, zadužena za sajber bezbednost američke vlade. 

Potom je i dnevnik Njujork tajms upozorio da je ministarstvo odbrane na meti hakera, dok je Vašington post objavio da su hakeri napali Stejt department i Nacionalni institut za javno zdravlje SAD.

Stanje trenutno nadzire i britanska obaveštajna agencija GCHQ koja je situaciju ocenila kao "ozbiljnu" i predočila da će se, po svemu sudeći povećati lista žrtava ovog sofisticiranog hakerskog napada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!
Balkan

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!

Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nedolaskom na sastanak sa šefom diplomatije Ruske Federacije Sergejem Lavrovom naneli su štetu upravo onome za šta se formalno zalažu a to je BiH, koja je imala tu čast da je poseti jedan od vodećih svetskih diplomata, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik

15.12.2020

12:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija