• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.12.2020

21:43

UHAPŠEN KANADSKI MODNI MILIONER! Devojčicama obećavao da će im pomoći u manekenskoj karijeri, pa ih drogirao i zlostavljao!

Vesti

UHAPŠEN KANADSKI MODNI MILIONER! Devojčicama obećavao da će im pomoći u manekenskoj karijeri, pa ih drogirao i zlostavljao!

Podeli vest

Kanadski milioner iz modne industrije Piter Nigard (79) uhapšen je danas u kanadskom gradu Vinipegu na osnovu Zakona o izručenju pošto je u SAD optužen za silovanje više žena i devojčica i danas će se pojaviti pred sudom

Početkom ove godine američke savezne vlasti pretresle su sedište njegove kompanije na Menhetnu, nakon što je 10 žena podnelo tužbu da ih je Nigard novcem "namamio" na svoje imanje na Bahamima, obećavši im da će im pomoći u izgradnji manekenske karijere, a potom ih je "napadao, silovao i sodomizovao", navodi Rojters.

Nekoliko njih je u tužbi reklo je da su imale 14 ili 15 godina kada im je Nigard dao alkohol ili drogu, a zatim ih silovao.

Pedeset sedam žena, uključujući 18 državljanki Kanade pridružilo se tužbi, koja tereti Nigarda da je ih je decenijama namamljivao koristeći nasilje, zastrašivanje i mito. Nigard je negirao sve navode i za ovu zaveru tvrdi da je izazvana sukobom sa komšijom milijarderom na Bahamima.

Portparol njegove kompanije saopštio je ranije ove godine da milioner odlazi sa mesta predsednika Nigardovih kompanija i da će se odreći svog vlasničkog udela.

Nigard International započeo je poslovanje u Vinipegu kao proizvođač sportske odeće. Na veb stranici kompanije se navodi da njihov maloprodajni sektor ima više od 170 prodavnica u Severnoj Americi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija