• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.12.2020

12:03

UPRAVO SE POJAVIO NOVI SOJ KORONE! Lekare je prestravilo kada su videli šta radi MLADIM, A ZDRAVIM LJUDIMA!

Vesti

UPRAVO SE POJAVIO NOVI SOJ KORONE! Lekare je prestravilo kada su videli šta radi MLADIM, A ZDRAVIM LJUDIMA!

Podeli vest

Južnoafrička Republika identifikovala je novi soj korona virusa koji pokreće drugi talas zaraze u toj zemlji, izjavio je južnoafrički ministar zdravstva Zveli Mkize

"Naši genetičari su na ovom području identifikovali novu varijantu virusa SARS-CoV-2, koju smo trenutno nazvali varijantom 501.V2", napisao je Mkine u petak na Tviteru.

On je istakao da prikupljeni dokazi snažno sugerišu da ovaj soj u JAR pokreće drugi talas pandemije, prenosi Reuters.

Inače, južnoafrički lekari su primetili da se menja epidemiološka slika i da ima sve više mlađih pacijenata bez hroničnih bolesti koji razvijaju težak oblik bolesti. Od petka uveče u ovoj zemlji preminulo je 24.285 ljudi, više od 900.000 je zaraženih, među kojima 8.700 novih slučajeva u prethodna 24 sata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija