• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

23.12.2020

15:14

IGRA SE ZAVRŠAVA! MRAČNO UPOZORENJE VETERANA BERZE! 2021. počinje strmoglavi pad dolara, FED pred ponorom, štampanje novca i olakšice vode Ameriku u PROPAST!

Vesti

IGRA SE ZAVRŠAVA! MRAČNO UPOZORENJE VETERANA BERZE! 2021. počinje strmoglavi pad dolara, FED pred ponorom, štampanje novca i olakšice vode Ameriku u PROPAST!

Podeli vest

Indeks dolara pao je ispod 90 prošle nedelje, prvi put od proleća 2018. To što dolar sve više slabi znači da će doći do strmoglavog pada zelenih novčanica 2021. godine, kaže veteran na berzi, broker Piter Šif

"I neće se završiti 2021. Ovo će biti još jedno višegodišnje survavanje dolara", rekao je u svom podkastu. Prema Šifovim rečima, premašiće rekordni najniži nivo indeksa dolara iz 2008. godine koji je iznosio 71,58.

"Dakle, pred nama je dug put do potpunog pada. Imamo oko 20 bodova do toga. Ali onda sledi još veći udar", naveo je on.

Šif je naglasio da slabo tržište rada vrši veći pritisak na Kongres SAD i Federalne rezerve da učine nešto.

"Naravno, ono što rade je samo stvaranje inflacije jer misle da postoji nekakva trampa - ako imamo veću inflaciju, imaćemo manje nezaposlenosti. U stvarnosti ćemo imati više nezaposlenosti zbog veće inflacije. Pa čak i ljudi koji su zaposleni patiće zbog rastućih životnih troškova", objasnio je on.

Slabost dolara trebalo bi da bude znak upozorenja da se igra završava za Federalne rezerve, štampanje novca i olakšice, dodao je.

Foto: AP PHOTO

Postoje velike šanse da bi regulacijom bilansa moglo da se uništi 10 biliona dolara do kraja 2021. godine. Prema mišljenju ekonomiste, jedini razlog zbog kojeg američka ekonomija funkcioniše je precenjeni dolar, prenosi RT.

"Jedini razlog zbog kog Federalne rezerve uspevaju da se izvuku sa svim podsticajima je taj što ime je svet to omogućio otkupljivanjem svih tih dolara. Ali sada kada svet ne želi te dolare i ceo taj proces će se raspršiti", zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

Па,кад су и Ррампу и Бајдену,уместо America First,важнији покличи Israel First.

gege

pre 3 godine

ajde propadajte vise pa da vracamo Kosovo heheheheh

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija