• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

31.12.2020

22:54

SZO KASNI ZA SRBIJOM! TEK SADA SU ODOBRILI VAKCINU FAJZER ZA HITNU UPOTREBU! Sada se vidi koliko je naša zemlja odmakla u borbi sa koronom!

Vesti

SZO KASNI ZA SRBIJOM! TEK SADA SU ODOBRILI VAKCINU FAJZER ZA HITNU UPOTREBU! Sada se vidi koliko je naša zemlja odmakla u borbi sa koronom!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacije (SZO) dala je odobrenje vakcini Fajzer/Bionteh za hitnu upotrebu

Ovo je prva vakcina protiv korona virusa koja je dobila odobrenje SZO za hitnu upotrebu, čime su otvorena vrata zemljama da ubrzaju sopstvene regulatorne postupke odobravanja uvoza i primene vakcine.

Odobrenje omogućava i UNICEF-u i Panameričkoj zdravstvenoj organizaciji da nabave vakcinu za distribuciju onim zemljama kojima je to potrebno, navodi se u saopštenju SZO.

Jednaki globalni pristup vakcinama presudan je za borbu protiv pandemije, naglasila je pomoćnica generalnog direktora SZO dr Marianđela Simao.

- Ovo je vrlo pozitivan korak ka osiguravanju globalnog pristupa vakcinama protiv kovida-19. Ali, želim da naglasim potrebu za još većim globalnim naporima da se postigne dovoljno zaliha vakcina kako bi se zadovoljile prioritetne potrebe ljudi u celom svetu - rekla je dr Simao.

VELIKA POBEDA SRBIJE, PRIŠTINA ODUSTALA! Neće tražiti članstvo u međunarodnim organizacijama do 2023! I ALBANCI SU UKAPIRALI KO JE BOS!

- SZO i naši partneri rade danju i noćnu na proceni drugih vakcina koje su dostigle standarde bezbednosti i efikasnosti. Želimo da ohrabrimo još više onih koji razvijaju vakcine da se jave na pregled i procenu - rekla je Simao i navela da je od vitalne važnosti da se obezbedi dovoljna količina vakcine za sve zemlje i tako omogući zaustavljanje pandemije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija