• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2021

23:42

KIM IMA NOVU BALISTIČKU RAKETU! Poslao poruku Bajdenu šta će se desiti ukoliko krene sa AGRESIVNOM politikom!

Vesti

KIM IMA NOVU BALISTIČKU RAKETU! Poslao poruku Bajdenu šta će se desiti ukoliko krene sa AGRESIVNOM politikom!

Podeli vest

Severnokorejski lider na vojnoj paradi u Pjongjangu predstavio novi balistički projektil, koji se lansira sa podmornice. Preti da će ga upotrebiti protiv SAD ukoliko Džo Bajden bude vodio agresivnu politiku prema njegovoj zemlji
Poruka neprijateljima
 

Naši neprijatelji bi trebalo da znaju da ćemo žestoko reagovati ukoliko nas budu ugrožavali na bilo koji način
Kim Džong Un

 

Severnokorejski lider Kim Džong Un (37) pohvalio se novim balističkim raketama, koje se lansiraju sa podmornica, i zapretio da se neće libiti da ih upotrebi ukoliko budući američki predsednik Džo Bajden bude vodio agresivnu i neprijateljsku politiku prema njegovoj zemlji.

Moćno oružje poslednje generacije prikazano je u četvrtak na velikoj vojnoj paradi u Pjongjangu, na kojoj je Kim ponovo označio Sjedinjene Države kao "glavnog i najvećeg neprijatelja naroda Severne Koreje".

Samo za odbranu

Spektakularna vojna parada održana je u sklopu osmodnevnog kongresa vladajuće Radničke partije, a svetski mediji navode da nije slučajno što je severnokorejski lider odlučio da baš sada "zvecka" novim oružjem. Očekuje se, naime, da će buduća američka administracija pojačati pritisak na severnokorejski režim, čim Bajden 20. januara položi zakletvu i postane 46. predsednik SAD.

Eksperti veruju da će se odnosi dve države, koji su znatno popravljeni tokom mandata Donalda Trampa, sada ponovo zaoštriti, te da je Kim upravo iz tog razloga rešio da predstavi novo naoružanje nedelju dana uoči Bajdenove inauguracije.


- Ovo je najmoćnije oružje na svetu. Naši neprijatelji bi trebalo da znaju da ćemo žestoko reagovati ukoliko nas budu ugrožavali na bilo koji način. Amerika je glavni neprijatelj severnokorejskog naroda i naša vojska je spremna da odbrani zemlju u slučaju sukoba. Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo u naše nuklearno naoružanje i raketni program - rekao je Kim Džong Un na paradi.
Ceo arsenal

Zvanična Korejska centralna novinska agencija (KCNA) objavila je fotografije na kojima se vidi kako desetine hiljada građana i vojnika pozdravljaju Kim Džong Una tokom parade na Trgu Kim Il Sunga, nazvanom po osnivaču Severne Koreje i dedi aktuelnog lidera. Agencija je navela da je vojska predstavila sve oružje kojim raspolaže, osim najvećih interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), najubojitijih projektila u arsenalu Severne Koreje.

Nove balističke rakete koje se lansiraju sa podmornica nazvane su "pukgugsong-5". One su kratkog dometa i koriste čvrsto gorivo, pa su pokretnije i brže se raspoređuju u odnosu na rakete prethodne generacije.

Gradi nuklearnu podmornicu

Tokom vojne parade u Pjongjangu severnokorejski lider Kim Džong Un svečano je objavio da je tamošnja vojna industrija počela da gradi prvu nuklearnu podmornicu u toj zemlji i da će ona biti najmoćnije oružje na planeti.

- Dovršeni su svi planovi za izgradnju nuklearne podmornice i ona bi uskoro trebalo da bude gotova. Kad se pojavi, promeniće odnos snaga u svetu i od Severne Koreje napraviti najveću silu - rekao je Kim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija