• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.01.2021

20:43

TAJNI BAJDENOVI PREGOVORI! Vodio razgovore sa NEPRIJATELJIMA Amerike dok je Tramp još bio predsednik!

Vesti

TAJNI BAJDENOVI PREGOVORI! Vodio razgovore sa NEPRIJATELJIMA Amerike dok je Tramp još bio predsednik!

Podeli vest

Članovi tima novog američkog predsednika Džoa Bajdena pregovarali su sa Iranom o nuklearnom sporazumu dok je još trajao mandat Donalda Trampa. Tajni pregovori sa ljutim američkim neprijateljem vođeni su u Njujorku

Pregovori Bajdenovog tima i predstavnika Irana traju već tri nedelje, preneo je francuski "Figaro", pozivajući se na neimenovane izvore, bliske "krugovima moći u Teheranu".

- Razgovori su vođeni u Njujorku između Madžita Tahta Ravančija, iranskog predstavnika u Ujedinjenim nacijama i članova Bajdenovog tima. Uskoro ćemo saznati da li su bili uspešni - rekao je izvor "Figaroa".

Francuski list navodi da velike evropske zemlje, kao što su Francuska, Velika Britanija i Nemačka, nisu bile upoznate sa tim razgovorima.

Trampova administracija bila je u veoma napetim odnosima sa Iranom, a iranski predsednik Hasan Rohani, na dan Bajdenove inauguracije, pozvao je novog američkog predsednika da vrati SAD u nuklearni sporazum. Teheran je izrazio spremnost da "u potpunosti poštuje odredbe sporazuma ukoliko je Bajdenova administracija spremna na isto i ukoliko je spremna da mu se vrati, bez postavljanja novih uslova".

Foto: AP/Photo

Donald Tramp

Sjedinjene Države povukle su se iz tog sporazuma 2018. godine, a Iran je tada zapadnim zemljama dao rok od godinu dana da naprave trgovinske mehanizme kako bi bile izbegnute američke sankcije. Budući da to nije uspelo, Teheran je saopštio da odustaje od nekih odredbi sporazuma, ali da nema nameru da razvija nuklearno naoružanje. Takođe, Iran je naveo da je spreman da se vrati sporazumu kada i SAD učine isto.

Nuklearni sporazum potpisali su 2015. godine Iran, SAD, Rusija, kina, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Evropska unija. On je predviđao ukidanje sankcija Iranu u zamenu za obavezu Teherana da redukuje svoj nuklearni program i da se obaveže kako neće razvijati nuklearno oružje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
janko

pre 3 godine

Jako naivan naslov,zasto neraspitate se negde!?? ko razume! On je presednik najveceg investicionog fonda u svetu sa sedistem u Londonu i Njujorku i sastanak je bio oko sirove nafte i kupovine koju bi zavaljivali Portugalcima,Holandjanima,Englezima ostalim malim buranija drzavama.Da li znate kolike su danas rezerve iranske sirove nafte ili iracke..pa Bajden je tu da bi napunio i fond od Klintonovih koji se sad dopunjava na 500 milijardi.Malo se raspitajte kod visoko skolovanih srpskih ekonomista koji rade za male ali bogate fondove u Engleskoj i Svajcarskoj.U Svajcarskoj imate dva Srbina koji opasno drmaju bankarskim delom ugledne banke( znak je onaj KLJUCIC) ONI SU IZGUBILI OKO MILIJARDU DOLARA SA tRAMPOM NA CELU,pogledajte reakciju nemacke autoindustrije na pobedu Bajdena i kao se nemacki industrijalci okrecu Kini ZBOG CEGA!!??pa nezele penale,nezele osmeh Bajdena koji je demonski kurir Obame i Klintonovih..SRBIJO NOVAC JE U IGRI. Da Bajden voli svoju SAD tad nebi nazivao svoj narod teroristom,zasto proganja Trampovce-pa da ubaci strah u ljude njega i njih neinteresuje Tramp..sve je ovo uigrano!! Srbijo od aprila pocinje big game...!!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija