• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2021

19:11

MISTERIOZNI TRAG NA ANTARKTIKU! NASA zbunjena snimkom satelita, mislili su da je avion a sad veruju da je nešto drugo tu sletelo! /video/

Vesti

MISTERIOZNI TRAG NA ANTARKTIKU! NASA zbunjena snimkom satelita, mislili su da je avion a sad veruju da je nešto drugo tu sletelo! /video/

Podeli vest

Naučnici na Antarktiku su ostali zbunjeni nakon što je NASA snimila "nešto što se uzdizalo iznad leda" tokom preleta satelita, navodeći svemirsku agenciju da pošalje nekoga da istraži

Smrznuta pustinja služi kao naučno utočište za više od 1.000 istraživača oko godine, koji prate klimatske promene i proučavaju istoriju Zemlje. Njegov neplodni pejzaž omogućava im pristup netaknutom svetu, gde mogu da dovrše svoja istraživanja, uprkos tome što temperature padnu i do -90 ° C. Uslovi u delovima regiona su toliko surovi da ih naučnici retko posećuju, umesto da koriste satelitske podatke da završe svoj posao.

Međutim, Sajens Čenel je u svojoj seriji "Šta na zemlji?" Otkrio kako je jedna slika - koja izgleda kao da je nešto sletelo na Antarktik - ostavila stručnjake zbunjenim.

Avijacijski novinar Džo Papalardo tvrdi: "Meni izgleda kao da je nešto tamo izuzetno brzo palo i zaustavilo se. Možda se nešto srušilo.Kada razmišljate o nečemu što pada u tom delu sveta, mislite na najgoru vazdušnu katastrofu u istoriji Novog Zelanda."

Serija je detaljno opisala razorne događaje katastrofe na Maunt Erebusu.

"Teorija sudara dobija na snazi kada istražitelji otkriju da je slika snimljena blizu mesta najkatastrofalnijih vazduhoplovnih nesreća na svetu".

"U 7.21 ujutro 28. novembra 1979, let 901 kompanije Er Nju Zeland poleteo je sa aerodroma u Oklandu u obilazak Antarktika".

"Posada izveštava o vedrom vremenu i dobroj vidljivosti".

"Ali kako se avion približava planini Erebus, čudna i zastrašujuća optička varka poznata kao beljenje obmanjuje dva pilota."

Geolog dr Alan Lester dao je više detalja o tome šta je beljenje.

- To je jednostavno situacija gde je svuda bela boja. Beli lednik ispod, beli oblaci gore i ne postoji način da se utvrdi šta je gore-dole - rekao je Lester.

Ali analitičar Mark D'Antonio proučava sliku kako bi utvrdio da li bi to mogao biti ostatak dugog repa ostataka aviona.

Primetio je da se to ne podudara sa teorijom.

- Izgleda da je neko strugao po ledu da bi napravio gigantsku brazdu. Ali ako pogledamo ovaj objekat ovde, ovaj mali kamen pokazuje senku - to je uzdignuta karakteristika - rekao je analitičar.

On je objasnio kako je NASA ubrzo podržala ovu teoriju.

- Senka ukazuje da nije udubljenje u ledu, već da se nešto uzdiže iznad njega -objasnio je on.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija