• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

25.01.2021

11:16

TRAMP IMA NOVI PLAN! Bivši presednik pokušava da izbegne opoziv koji bi mu zapečatio političku karijeru

Vesti

TRAMP IMA NOVI PLAN! Bivši presednik pokušava da izbegne opoziv koji bi mu zapečatio političku karijeru

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp ima novi plan borbe protiv opoziva o kome treba da raspravlja Senat.

Tramp će republikancima, koji bi mogli da glasaju protiv njega u Senatu, zapretiti osnivanjem nove partije, ali i da će podržati svoje kandidate protiv republikanaca na narednim izborima.

Senat je zakazao raspravu o opozivu Donalda Trampa za početak februara, a iako mu je mandat istekao, odluka senatora protiv bivšeg predsednika mogla bi da dovede u pitanje njegovo buduće delovanje i moguću kandidaturu na sledećim predsedničkim izborima. Zbog toga je Tramp, koji je u predlogu za opoziv, usvojenom u Predstavničkom domu Kongresa, optužen za podsticanje pobune, spreman na borbu kako bi ubedio svoje partijske kolege da se ne pridruže demokratama u glasanju protiv njega, prenosi RT pisanje Vašington posta.

Da bi Tramp bio opozvan, potrebno je da se demokratama pridruži 17 senatora republikanaca, kako bi predlog za opoziv mogao da dobije dvotrećinsku većinu u Senatu u kome su snage podeljene 50:50, dok odlučujući glas nosi predsedavajuća, potpredsednica SAD Kamala Haris.

Kako navodi Vašington post, pozivajući se na nezvanične izvore, Tramp je spreman da podrži sopstvene kandidate kod republikanskih nominacija za kongresne izbore, kako bi ubedio senatore da ne glasaju protiv njega.

Takođe, navodi američki list, nazire se pretnja da Tramp pokrene svoju partiju, što bi imalo razarajući uticaj na već podeljenu Republikansku partiju.

Milioni dolara ostali od kampanje

Tramp raspolaže sa 70 miliona dolara koji su mu preostali od predsedničke kampanje kako bi podržao svoje namere, piše vašingtonski list.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zahtev za Trampov opoziv, pod optužbom za pobunu, zbog nemira 6. januara, kada su njegove pristalice upale u kongresnu zgradu u Vašingtonu. Rasprava u Senatu zakazana je za početak februara, a nejasno je da li će se i koliko republikanskih senatora pridružiti glasanju za Trampov opoziv, budući da su se neki, kao Marko Rubio, jasno izjasnili da su protiv, dok su drugi, poput Mita Romnija, ostavili mogućnost da će glasati za opoziv.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SUĐENJE ZA OPOZIV TRAMPA ODLOŽENO ZA FEBRUAR, ovo je glavni RAZLOG!
Planeta

SUĐENJE ZA OPOZIV TRAMPA ODLOŽENO ZA FEBRUAR, ovo je glavni RAZLOG!

Lideri demokrata i republikanaca u američkom Senatu saglasili su se da odlože suđenje o opozivu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dve nedelje, što bi Gornjem domu Kongresa dalo više vremena da se usredsredi na agendu predsednika Džoa Bajdena i potvrdu kandidata za njegov kabinet

23.01.2021

09:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija