• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

27.01.2021

20:57

MOSKVA REALIZOVALA BRUTALAN PLAN! EVROPI JE ZATVORILA PUTEVE KA ISTOKU! Došla je u severnu, centralnu i istočnu Afriku, Bliski istok, Arktik... ZAPAD PRED KAPITULACIJOM!

Vesti

MOSKVA REALIZOVALA BRUTALAN PLAN! EVROPI JE ZATVORILA PUTEVE KA ISTOKU! Došla je u severnu, centralnu i istočnu Afriku, Bliski istok, Arktik... ZAPAD PRED KAPITULACIJOM!

Podeli vest

Možda neko nije primetio, ali Evropa je 2014. imala mnogo puteva ka Istoku, zaobilazeći granice svog večitog konkurenta - Rusije

Ipak, danas, gledajući mapu Evroazije i Afrike, vidimo da su svi putevi čvrsto zatvoreni. Zbog koga? - Rusije, koja je, prema svim prognozama, već odavno trebalo da propadne.

Tokom poslednjih sedam godina naslušali smo se o predstojećem krahu Rusije da su gotovo svi poverovali u to.

Svi koji čekaju raspad Rusije na mnoge male države, kako ruski liberali, ukrajinski nacionalisti, evropski ekstremisti, tako i američki političari, mogu samo da maštaju o tome.

Sedam godina je dug period i za to vreme se dogodilo mnogo toga, ali ništa što bi makar nagovestilo slom Rusije. Štaviše, Rusija jača i pre svega preuzima kontrolu nad okolnim prostorom.

Ukoliko to do sada niste primetili, možemo početi od primera Krima i Ukrajine. Kako drugačije možemo nazvati te događaje ako ne preuzimanje kontrole nad jugozapadnim kordonima?

Povratkom Krima, Rusija je zapečatila Crno more i ekonomski zapečatila Ukrajinu koju su vodili nacionalisti i to je bilo dovoljno da potonu sve nade Zapada da iskoristi Ukrajinu kao tranzitnu teritoriju. Sada, nijedan transportni put sa Zapada na Istok neće moći da funkcioniše bez Rusije.

Zatim, Rusija je 2015. godine blokirala sve pravce Evrope ka Istoku u južnom regionu kontinenta - u Siriji. Sada, bez pristanka Rusije, čak ni Saudijska Arabija neće moći da komunicira sa Evropom na način na koji bi želela - jeftino.

Rusija je blokirala čitav Bliski Istok, odnosno sve kopnene puteve od istočnog dela evroazijskog regiona do zapadnog i obrnuto. Dakle, sve od Severnog ledenog okeana do Indijskog okeana zauzima Rusija.

ČOMSKI POKOPAO AMERE I TO NA OMRAŽENOJ RUSKOJ TV! Liberali ne prihvataju da su SAD TERORISTIČKA DRŽAVA, a Trampove pristalice njegov poraz!

Ali tu nije kraj. Evropa se i dalje nadala da će moći da koristi neke „rupe", na primer, kroz Afriku. Ali čak je i u Africi Rusija vredno radila.

Došla je u severnu Afriku, centralnu, istočnu. Sredozemno more tiho uzima pod svoju kontrolu kao i same puteve kojima je Evropa želela da ispumpava naftu i gas iz Afrike.

Štaviše, Rusija je nedavno počela da zatvara Crveno more - upravo more kojim se danas prevozi nafta i gas iz Persijskog zaliva. Rusija sada ima dve vojne baze sa obe strane Sueckog kanala - u Sudanu i Siriji. Sledeći može biti Egipat, a onda će Suec biti čvrsto zatvoren.

Foto: Printskrin video

Poslednja rupa sa Zapada na Istok je Azerbejdžan, a dalje preko Kaspijskog mora do Kazahstana i Turkmenistana.

Ali šta primećujemo? Danas vidimo ruske trupe upravo u tom Azerbejdžanu. Ko bi ovo mogao da pomisli pre godinu dana? Niko.

NE SLUTI NA DOBRO, BAJDEN SRBIJU STAVIO U PRIORITETE! U društvu smo sa Avganistanom, Rusijom, Kinom, Iranom i Ukrajinom...

Za godinu, ili dve, Azerbejdžan će ustupiti prava Rusiji na svom delu Kaspijskog mora i tada će zvanično biti uništeni svi snovi Zapada o ujedinjenju sa Istokom.

Stoga, ako je Rusija, za samo nekoliko godina, tokom svog najgoreg perioda postigla tako neverovatne rezultate, koliko tek može u najboljim vremenima, koja obično dolaze posle najgorih?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija