• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.02.2021

07:14

U SVITANJE SU SE NA NEBU IZNENADA POJAVILI KRVAVO CRVENI KRSTOVI... Najčudniji dan u istoriji dogodio se 14. aprila 1561. godine i do danas niko ne može da objasni šta se zapravo desilo!

Vesti

U SVITANJE SU SE NA NEBU IZNENADA POJAVILI KRVAVO CRVENI KRSTOVI... Najčudniji dan u istoriji dogodio se 14. aprila 1561. godine i do danas niko ne može da objasni šta se zapravo desilo!

Podeli vest

Naučnici do danas nisu rešili misteriju nebeskog fenomena iznad Nirnberga 1561. godine

Nerazjašnjena pojava odigrala se na nebu 14. aprila ujutru. Prema opisima očevidaca, tog jutra su viđeni nepoznati okrugli, cilindrični i objekti u obliku krsta i to crvene, plave i crne boje. Oni su na nebu izvodili manevre koji su ličili na međusobnu borbu. Neki objekti su, potom, viđeni kako padaju daleko iza horizonta.

Ovaj spektakl trajao je oko sat vremena. Nakon njega, javile su se razne rasprave između istoričara, meterologa i naučnika o tome šta su ljudi zapravo videli tog dana. Ovaj događaj je popularan u ufološkim krugovima, pošto se u tom razdoblju definitivno isključuju ljudski činioci, poput aviona, pa se smatra jednim od značajnih NLO viđenja.

Skeptici, pak, traže racionalnija objašnjenja, poput priviđenja ili sagorevanja malih meteora koji su ušli u zemljinu atmosferu i pali na Zemlju. Kako god, ostao je detaljan opis događaja iz tog vremena, pa zaključite sami:

"Ujutru 14. aprila 1561, tokom svitanja, između 4 i 5 sati, odigrala se strašna pojava na Suncu, i onda je to viđeno u Ninrbergu, u gradu, ispred vrata i po zemlji - videli su to žene i muškarci. Prvo su se po sredini Sunca pojavila dva crvena, polukružna luka, poput mladog Meseca. A u Suncu, iznad i ispod i sa obe strane, boja je bila crvena, i stajala je okrugla lopta crne boje. Sa obe strane su takođe stajale, poput niza oko Sunca, takve krvavo-crvene i druge lopte u velikim brojevima, oko tri u nizu i četiri u kvadratu, a neke su bile same. Između tih kugli bilo je vidljivo par krvavo-crvenih krstova, između kojih su bile krvavo-crvene pruge... Počeli su međusobno da se bore, tako da su kugle, koje su isprva bile na Suncu, poletele prema onima sa strane, a ove sa strane su krenule prema sredini Sunca. Leteli su tamo-vamo između sebe te se besno borili preko sat vremena. A kada je sukob oko i na Suncu bio najintenzivniji, postali su umorni u tolikoj meri da su pali sa Sunca na Zemlju kao da su izgoreli, a iz njih se video dim kako su padali na Zemlju... Šta su ti znakovi značili, sam Bog zna."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija