• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

31.01.2021

09:44

NEMA VIŠE SLOBODNOG PROLAZA KROZ EU! U ratu sa koronom svako gleda sebe, države uvele restrikcije na granicama

Vesti

NEMA VIŠE SLOBODNOG PROLAZA KROZ EU! U ratu sa koronom svako gleda sebe, države uvele restrikcije na granicama

Podeli vest

Veliki broj zemalja EU odlučio je da pooštri restrikcije na granici kako bi se usporilo širenje virusa korona i zaustavio porast broja zaraženih mutiranim sojevima, a među njima se nalaze Francuska, Nemačka, Češka, Portugal, Belgija.

U Francuskoj će od nedelje biti uvedenenove restrikcije na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje korona virusa i "uvoz" novih sojeva. Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna će biti zabranjena, a zahtevi za testiranjem putnika u okviru bloka biće pooštreni.

Nemačka će od nedelje uvesti zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Južna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mere biti na snazi do 17. februara.

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spreči prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugalije su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mera će biti na snazi tokom dve nedelje.

U Belgiji su od srede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. marta, osim u nužnim slučajevima.

Za razliku od ovih zemalja, vlada Italije je u petak saopštila da će od ponedeljka više područja biti klasifikovano kao zone u kojima važi manje restrikcija, uprkos upozorenjima lekara. Nijedan region više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mere kada je reč o putovanjima i radu preduzeća, Prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija