• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

31.01.2021

18:31

SLUČAJ NAVALJNI! MOSKVA BRUTALNO ODBRUSILA VAŠINGTONU, AMERIČKO LICEMERJE DOSEGLO VRHUNAC! Kako se usuđujete deliti nam lekcije o ljudskim pravima!

Vesti

SLUČAJ NAVALJNI! MOSKVA BRUTALNO ODBRUSILA VAŠINGTONU, AMERIČKO LICEMERJE DOSEGLO VRHUNAC! Kako se usuđujete deliti nam lekcije o ljudskim pravima!

Podeli vest

Vašington, komentarišući privođenja na protestima u Moskvi, pozvao je Moskvu da poštuje međunarodne obaveze, izjavila je portparolka američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros

- Ruske vlasti su privele aktiviste i novinare, a takođe blokirale centar Moskve uoči planiranih akcija u znak podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom. Saopšteno je o stotinama demonstranata koji su danas zadržani. Pozivamo Rusku Federaciju da poštuje međunarodne obaveze u oblasti ljudskih prava - navedeno je u saopštenju portparolke.

Američka diplomatska misija je na svom Tviter-nalogu takođe pozvala ruske vlasti da „poštuju slobodu medija" u svetlu saopštenja o „privođenjima novinara uprkos činjenici da su nosili specijalne prsluke i da su očigledno bili na dužnosti".

(VIDEO) ZAVRŠEN PROTEST U MOSKVI, 150 OSOBA PRIVEDENO, među njima i supruga Navaljnog - Julija!

S tim u vezi, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zahteva da američki Stejt department i američka ambasada u Moskvi prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari Rusije.

Ombudsman glavnog grada Rusije saopštio je ranije da je u nedelju na neodobrenim protestima pristalica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u Moskvi privedeno oko 120 osoba.

(VIDEO) NATO NA NOGAMA, NOVI VELIKI DESANTNI BROD PETAR MORGUNOV UŠAO U SASTAV SEVERNE FLOTE! To nema niko na svetu...

U nekoliko gradova Rusije su 23. januara održani neodobreni skupovi koji su se pretvorili u sukobe sa policijom, pritvaranja i pokretanja krivičnih postupaka, uključujući i zbog pretnje masovnim zaražavanjem kovidom 19. Uoči protesta 31. januara Generalno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetili su da prema članu Krivičnog zakona o masovnim neredima učesnicima preti kazna do 15 godina zatvora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Ma proterajte to! Ona našla da deli lekcije. Ma to odmah iz Rusije isterati bez pardona.

Rade

pre 3 godine

Ako su toliko zainteresovani za Navaljnog i Ljudska prava zasto Rusi ne predloze razmenu za Asanza Snoudena i Viktora Buta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija