• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Gardijan

03.02.2021

22:25

DVA PUTA PRELEŽAO KORONU, A JOŠ NE ZNA DA KOVID POSTOJI! Teška sudbina zadesila tinejdžera 10 dana pre proglašenja pandemije!

Vesti

DVA PUTA PRELEŽAO KORONU, A JOŠ NE ZNA DA KOVID POSTOJI! Teška sudbina zadesila tinejdžera 10 dana pre proglašenja pandemije!

Podeli vest

Džozef Flavil (19), koji se polako oporavlja nakon što ga je prošle godine udario automobil, dva puta je preležao koronavirus

Tinejdžer koji je izašao iz desetomesečne kome nema saznanja o pandemiji koronavirusa, uprkos tome što je dva puta oboleo od ove bolesti.

Džozefa Flavila, 19, udario je automobil dok je šetao 1. marta prošle godine, tri nedelje pre nego što je počelo prvo britansko zaključavanje.

Proveo je mesece u komi nakon što je pretrpeo povredu mozga, ali polako počinje da se oporavlja i počeo je da reaguje. Njegova tetka, Sali Flavil Smit, rekla je za Gardijan:

"Ne zna ništa o pandemiji jer je spavao 10 meseci. Njegova svest sada počinje da se poboljšava, ali mi jednostavno ne znamo šta on zna".

- Ne znam odakle da počnem. Da mi je pre godinu dana neko rekao šta će se dogoditi tokom prošle godine, mislim da ne bih verovala. Nemam pojma kako će Džozef shvatiti kroz šta smo sve prošli - rekla je njegova tetka.

Sali kaže da je porodica putem video poziva pokušala da objasni Džozefu da ne mogu da dođu da budu sa njim zbog ograničenja, ali da nisu pokušala da objasni razmere pandemije.

 

 

- Kad se probudi u svojoj sobi, neće imati pojma zašto je tamo. Razgovaramo o tome telefonom i pokušavamo da ga ubedimo da zaista želimo da budemo tamo da ga držimo za ruke, ali jednostavno nismo u mogućnosti da to učinimo (zbog korone).

- Trudimo se da stvari pojednostavimo, zaista nemamo vremena da objašnjavamo detalje pandemije. Kada se budemo našli licem u lice, objasnićemo mu šta se desilo.

Flavil Smit je rekla da je tinejdžer u stanju da prati komande poput dodirivanja levog i desnog uha, pomera obe noge i trepćući odgovara "da" i "ne", dok su njegovi prvi osmesi porodicu doveli do suza.

- Pred nama je još dugo putovanje, ali rezultati u poslednje tri nedelje bili su apsolutno neverovatni - rekao je Flavil Smit.

Tinejdžer je dva puta bio zaražen kovidom 19 tokom oporavka od nesreće, ali se u oba navrata oporavio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija