• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

08.02.2021

07:00

KUVA U UKRAJINI! KRAVČUK TRAŽI DA SE PREMA RUSIMA PRIMENI "OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, Žirinovski od Moskve zahteva da Rusiji pripoji Donjeck i Lugansk!

Vesti

KUVA U UKRAJINI! KRAVČUK TRAŽI DA SE PREMA RUSIMA PRIMENI "OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB, Žirinovski od Moskve zahteva da Rusiji pripoji Donjeck i Lugansk!

Podeli vest

Prvi predsednik Ukrajine i šef kijevske delegacije u kontakt grupi za Donbas Leonid Kravčuk smatra da na granatiranje ukrajinske snage treba odgovarati recipročno - pucanj za svaki pucanj. Istovremeno, lider LDPR Vladimir Žirinovski otvoreno je zatražio od Moskve da Rusiji pripoji Donjeck i Lugansk

Kravčuk je naveo da se u Donbasu krše „svi mogući i nemogući sporazumi".

- Reći ću vam šta mislim o tome. Ja bih, na primer, delovao recipročno: na svaki pucanj odgovarati pucnjem. I ne treba čekati, izmišljati da li je to provokacija ili ne. Pucanj je pucanj. Ako pucaju, treba odgovarati na isti način. I ne treba čekati dok neko ne bude ubijen ili ranjen - rekao je Kravčuk za televiziju „Ukrajina 24".

Prema njegovim rečima, reakcija mora biti oštra.

- Na pucanje - pucanjem, na laž - istinom. Ujediniti se i dejstvovati. U suprotnom će oni misliti da su naši ustupci znak naše slabosti prema njima - dodao je on.

Istovremeno, lider LDPR Vladimir Žirinovski založio se za pripajanje Donjecka i Luganska Rusiji.

- Uvek smo se zalagali za za ponovno ujedinjenje, za ulazak, za pridruživanje Donbasa Rusiji. Može se koristiti bilo koji ruski glagol. Oni ne žele da žive sa Ukrajinom. Svi će oni biti prisilno deložirani odatle, ako se iznenada pokaže da će granica biti obnovljena, biće i ukrajinskih graničara, a koncentracioni logori će biti popunjeni Rusima. Odnosno, postojaće fašistička okupacija u svom najčišćem obliku. Možda i gore - upozorio je Žirinovski za radiokp.ru.

(VIDEO) SRBIJA UZIMA RUSKI PVO SISTEM 'KRASUHA'! Ovo znači da će naše nebo čuvati S 400?! BELORUSKI MIGOVI 29 STIŽU NA PROLEĆE!

On je rekao da su Donjeck i Lugansk istorijski ruske teritorije.

- Stoga, kako situacija sazreva, neophodno je ove teritorije uzeti u sastav Rusije, ruske graničare postaviti u pravcu Mariupolja. I tako da se niko ne usuđuje ni koso pogledati prema Donjecku i Lugansku. Jer ove teritorije postaće sastavni deo Rusije. To je poklon Lenjina ili Staljina, sada se ne sećam. Donjeck je dat sovjetskoj Ukrajini. Harkov - ovo je takođe bio poklon Staljina ili Lenjina. Krim - Hruščov. Lavov je staljinistički poklon. Sva Ukrajina se sastoji od poklona, komunisti su jedni drugima davali teritorije zajedno sa ljudima. I komunisti Ukrajine započeli su ukrajinizaciju - rekao je lider LDPR.

Foto: AP photo/fotomontaža

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov ranije je izjavio da je poslednjih nedelja u Donbasu došlo do oštrog pogoršanja situacije i da više nema mirovnog procesa.

MOSKVI PUKAO FILM, INCKO JE PREVRŠIO SVAKU MERU! RUSIJA BRANI SRPSKU, vreme je za ukidanje OHR, on vše ne služi ničemu!

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima u kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija