• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.02.2021

19:15

DAN ODLUKE U AMERICI! Senat odlučuje o OPOZIVU Trampa, a svedoci bi mogli da ga pretvore u PROCES VEKA!

Vesti

DAN ODLUKE U AMERICI! Senat odlučuje o OPOZIVU Trampa, a svedoci bi mogli da ga pretvore u PROCES VEKA!

Podeli vest

Američki Senat danas bi mogao da glasa o opozivu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Međutim, moguće je odlaganje glasanja, pošto je Senat usvojio zahtev da se razmatraju izjave svedoka

Proces impičmenta ušao je u peti dan, obe strane iznele su argumente i danas bi mogla da bude doneta odluka po optužbama da je Tramp odgovoran za nerede 6. januara u Vašingtonu, kada su njegove pristalice upale u kongresnu zgradu.

Zasedanje Senata po tom pitanju je počelo, a ono što bi moglo da odloži glasanje je razmatranje izjava svedoka ili iznošenje novih dokumenata.

Jedan od demokratskih senatora Šeldon Vajthaus zatražio je pauzu u saslušanju zbog navodnih novih dokaza. Kako tvrdi, radi se o navodnom telefonskom razgovoru Trampa sa vođom republikanaca u Senatu Kevinom Mekkartijem 6. januara, budući da su američki mediji objavili da je u tom razgovoru Tramp odbio da pozove demonstrante da prekinu nerede.

Foto: Reuters

Američki senat

Sada je Senat pozvao svedoke koji bi trebalo da govore o tome.

Glasanje se očekuje posle dvočasovnog iznošenja završnih argumenata obe strane.

Da bi zahtev za opoziv bio usvojen u Senatu potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 67 glasova. I demokrate i republikanci imaju po 50 mesta u Senatu. To znači da bi za Trampov opoziv trebalo da glasa 17 republikanaca.

Rojters je ranije preneo, pozivajući se na nezvanične izvore, da je 10 republikanaca spremno da glasa za opoziv.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija