• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.02.2021

19:21

BAJDEN UDARIO NA PUTINA: Amerika se VRATILA, Rusija pokušava da nama i našim saveznicima nanese ŠTETU!

Vesti

BAJDEN UDARIO NA PUTINA: Amerika se VRATILA, Rusija pokušava da nama i našim saveznicima nanese ŠTETU!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden je nastupajući na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti optužio Rusiju da pokušava da nanese štetu transatlanstkim odnosima SAD i njenih saveznika

- Svi znaju da Rusija pokušava da oslabi `evropski projekat`, kao i naš savez NATO jer joj je lakše da zastrašuje pojedine zemlje nego da pregovara sa ujedinjenim transatlantskim savezom - rekao je on.

Bajden je istakao i da ne želi da vrati svet u situaciju nalik Hladnom ratu. "SAD preferiraju mir u kojem bi svi mogli da biraju svoj razvojni put bez pretnje silom", naglasio je.

Takođe je rekao i da se Amerika ponovo vratila na svetsku scenu i istakao da je saradnja sa evropskim partnerima "kamen temeljac" spoljne politike Vašingtona.

- Želim svima da se obratim,  Amerika se vratila! Transatlantski savez se vratio, nećemo se osvrtati unazad - rekao je Bajden.

Američki predsednik je naglasio i da je savez SAD i Evrope ključna stvar u odnosima te dve strane kada je reč o svetskoj politici.

Foto: Reauters

Džo Bajden

Pored toga, američki lider je potvrdio da je Amerika privržena osiguravanju bezbednosti svih članica NATO-a kao što to nalaže i njena osnivačka povelja koja podrazumeva da napad na bilo koju članicu predstavlja napad na celokupnu Alijansu.

Poziv evropskim partnerima da se bore protiv Kine

Bajden je rekao da američki i evropski partneri treba da se "bore protiv Kine igrajući po drugačijim pravilima".

- Konkurencija sa Kinom biće oštra. To je ono što očekujem. I to je ono što pozdravljam - rekao je Bajden.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gojko

pre 3 godine

Bravo za Bajdena. Treba srusiti to KGB carstvo zla jednom zauvek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija