• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2021

11:02

DRITAN POKLEKAO POD PRITISKOM ALBANACA! Kabinet potpredsednika Vlade uputio poziv Đeljošaju na dijalog!

Vesti

DRITAN POKLEKAO POD PRITISKOM ALBANACA! Kabinet potpredsednika Vlade uputio poziv Đeljošaju na dijalog!

Podeli vest

Policija je blokirala put od Podgorice ka Tuzima, što je stvorilo velike kolone vozila, a iz kabineta potpredednika vlade predsedniku te podgoričke opštine, koju naseljavaju većinom Albanci, Niku Ðeljošaju upućen je poziv na dijalog

Nova Demokratska Snaga Forca saopštila je da podržava Ðeljošaja u, kako su naveli, zaštiti ekonomije.

- I prava građana Malesije od diskriminacije koju vlada donosi odlukom o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pored povoljne epidemiološke situacije. Nažalost, svojom odlukom vlada pokazuje nemogućnost pronalaženja rešenja bez žrtvovanja Albanaca ili bez osvete nad njima, dok rukovodstvo opštine Tuzi svojom odlukom još jednom pokazuje kompetentnost i nepokolebljiv stav u odbrani volje građana - saopšteno je iz te stranke, koja je pozvala premijera i potpredsednika vlade Dritana Abazovića da se, kako se navodi, odazovu pozivu Ðeljošaja.

I opoziciona Liberalna partija apelovala je na nadležne u vladi da preduzmu korake ka rešenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima.

Foto: FacebookPrintscreen/Nik Gjeloshaj

Nik Đeljošaj

Podgoričke Vijesti pišu da službeici krim tehnike snimaju kamerama događaj u Tuzima, a snimke će dostavili tužiocu, kako bi utvrdili da li u radnjama ima prekršajnih ili krivičnih dela.

Prema pisanju tog podgoričkog dnevnika, okuupljeni u Tuzima ne poštuju epidemiološke mere i da mali broj građana nosi zaštitne maske, a ne poštuje se ni fizička distanca.

Saobraćaj iz pravca Podgorice ka Tuzima je obustavila policija, a kamionima i šleperima u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Prema saznanjima Vijesti, vlada je izrazila spremnost da razgovor obave u što skorijem roku, u terminu koji Ðeljošaju odgovara.

U dopisu upućenom Ðeljošaju se navodi da će se dijalog voditi unutar institucija sistema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

ZASTO NISTE STRAJKOVALI KADA JE MILO ZATVARAO...POLITICKA IGRA POCELA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija