• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2021

10:07

VELIKA AKCIJA NEMAČKE POLICIJE! Uhapšeno osam ULTRADESNIČARA zbog trgovine drogom!

Vesti

VELIKA AKCIJA NEMAČKE POLICIJE! Uhapšeno osam ULTRADESNIČARA zbog trgovine drogom!

Podeli vest

U racijama nemačke policije na 27 lokacija uhapšeno je osam pripadnika ekstremnodesničarskih grupa koje se sumnjiče za trgovinu oružjem i narkoticima

Tužioci su rekli za televiziju MDR da je uhapšeno osam osoba starosti između 24 i 55 godina, u racijama u kojima su učestvovalo 500 policajaca.

Osumnjičeni pripadaju neonacističkim grupama Turonen i Garde 20 koje su godinama bavile trgovinom droge i oružja u Tiringiji, prenosi.

Foto: AP/Photo

Pretres je obavljen i u jednoj advokatskoj kancelariji u državi Hesen, prenosi Rojters.

Prema podacima MDR, racije su rezultat dvogodišnje istrage bezbednosnih službi.

Pripadnici ovih grupa prepoznaju se po crnoj odeći sa ultradesničarskim nacionalističkim obeležjima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija